E46 330Ci

10 Lut 2017, 01:17

Witam wszystkich bardzo serdecznie obecnie jestem posiadaczem E36 318IS Coupe zaluje ze nie kupilem chociaz 2.0...ale nie o tym mowa. Powoli robie przymiarke do E46 szukam czegos swiezszego po 2001 roku najlepiej 3 litrowej coupe nie szukam idealu ale tez nie chce kupic szrota. Co do wyposazenia warunkiem u mnie jest szyberdach! Myslalem tez o tym harman kardonie oraz duzej navce. Auto i tak bede robil pod siebie szukam czegos na lata duzych przebiegow nie robie bardziej hobbystycznie. Gwint, kolo, wydech i utrzymac ja w jak najlepszym stanie technicznym. Poki co robie przymiarke. Chcialbym cos uslyszec o tym silniku oraz o E46. Mialem do czynienia jedynie z samymi E36 jezeli chodzi o IS...to tani jak barszcz zrobilem sobie praktycznie wszystko sam za grosze na dobrych czesciach 0 problemow. Ale nie chce inwestowac w E36 szukam czegos po 2001 roku. Spalanie mnie nie interesuje gazu zakladal nie bede. Jak juz mowilem do jakichs bajerow typu kierownica czy tam podlokietnik nie przykuwam wagi poniewaz wszystko mozna dolozyc. Zalezy mi najbardziej na podlodze oraz ogolnie blacharce. Kolor czarny lub srebrny z mocnym naciskiem na czarny o m54b30 slyszalem jedynie ze przed 2001 rokiem palily olej. Chcialbym zaczerpnac ogolnej opini i ile pieniedzy musze wylozyc zeby kupic cos ladnego. Wstepna kwota 20 tysiecy zlotych na sam samochod.
Dzieki
Pozdrawiam
Borgore
Nowicjusz

Auto: E36

10 Lut 2017, 08:09

wg mnie nie uda CI się kupić 330Ci w takiej wersji jak chcesz. 328i nie odrzucaj.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Lut 2017, 20:57

Do 20k nie kupisz 330i chyba że gruz.
Kusza
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gowino
Prawo jazdy: 29 09 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW e46
Silnik: 323i 170KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

14 Lut 2017, 12:42

Dzieki za odpowiedz Panowie. Czyli rozumiem ze 330ci 25k? a do 20 jestem w stanie kupic jakies 325 / 328 bez rdzy?
Borgore
Nowicjusz

14 Lut 2017, 12:56

325 czy 328 juz znajdziesz o 330 i jeszcze po lifcie to i za 25 nie kupisz. Kolo 30 dopiero sztuki sie zaczynaja.
Borgore napisał(a):slyszalem jedynie ze przed 2001 rokiem palily olej.
silnik cala produkcje byl ten sam. A dodam jeszcze ze w e39 przez szyber gniły progi a jak w e46 to nie wiem ale warto sie tym zainteresowac
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Lut 2017, 13:15

Dziwne, moj znajomy ma juz trzecia 330 dwie coupe teraz cabrio wszystkie na fullu nawet i z gazem i cenowo okolice 20k no ale moze mial farta. Co do tych progow to w E36 tez tak jest (chyba) chociaz u mnie w koncowce 94 progi sa cale.
Borgore
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda6 - produkcja w fabryce w Hofu
    Mazda Motor Corporation oficjalnie uruchomiła produkcję najnowszej Mazdy6. Uroczystość odbyła się w Zakładzie nr 2 w Hofu, w prefekturze Yamaguchi. W uroczystości wzięło udział około 500 osób, w tym Prezes Zarządu ...
    Elektryczny Land Cruiser pracuje w kopalni miedzi
    Toyota Land Cruiser w wersji elektrycznej już jest – na razie w Australii. Niezniszczalna terenówka Toyoty, bardzo chętnie wykorzystywana w przemyśle ciężkim – w wersji elektrycznej okazała się idealnym ...

14 Lut 2017, 13:44

Borgore napisał(a):na fullu nawet i z gazem i cenowo okolice 20k no ale moze mial farta

pewnie dlatego, że z gazem, co przy cabrio lub coupe trochę niektórym nie pasuje - z tego samego powodu zrezygnowałem z zakupu GSa z V8 z mojej okolicy
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

14 Lut 2017, 17:59

Wiem ze do pierwszej sam zakladal gaz i daleko jechal go robic. Druga nie wiem, ale cabrio juz gaz mialo i to chyba 99 rok. Ja gazu nie chce ma byc czysta benzyna ogolnie to sam nie wiem czego szukam patrzylem za CLK okularem 3,2 / stare Volvo V70 kombi lub sedan 2.5t / na e36 znowu zmieniac nie chce wiec pomyslalem o E46...
Borgore
Nowicjusz

14 Lut 2017, 18:15

Borgore robisz podstawowy błąd... szukasz wiekowego auta klasy premium mając ściśle określony budżet a tak się nie powinno czynić.
Więc jeżeli trafi się e46 330 za 25k ale w super stanie to brać i piętami się nawalać ze wszystko jest ok. i trafiło się fajną sztukę. Tym bardziej że jak sobie policzysz dobry zestaw startowy to i tak 5k może okazać się mało a dalej będzie ulep.
Następna sprawa nie patrzyłbym na to czy komuś coś się trafiło czy nie ponieważ oznacza to tylko jedno albo miał mega szczęście albo gówn..o się zna na samochodach co niestety jest normą... a w takim przypadku ktoś mówi że jest ok. a potem okazuje się że ma zawias na sztukę w podróbkach z chin opony też z tamtej części świata, sprzęgło bierze ale już na końcu, klima "tylko" do nabicia, tapicerka denat, heble firmy "cing ciong" albo "tu mi daj"...
I jeżeli myślisz że to jest odosobniony przypadek to jesteś w głębokim błędzie...

Tak więc powinieneś dozbierać jeszcze dyszkę szukać czegoś co będzie ok.technicznie a nie ce nowo i może zostanie Ci parę złoty na dodatkowe ruchy...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe