E90 - jakie?

30 Sty 2017, 20:52

Cześć,
Jestem zainteresowany BMW e90. Nie zależy mi za bardzo na wyposażeniu, wystarczą mi klimatyzacja elektroniczna, elektryczne szyby i kierownica wielofunkcyjna. Skrzynia manualna. Chcę żeby auto posłużyło parę lat, dlatego priorytetem jest stan, najlepiej jakiś okaz od pierwszego właściciela czy coś takiego. Pytania:

a) Czy warto interesować się 318i 143KM? Czytałem, że "łe, takie bmw to nie bmw, to nie jedzie, nawet tira tym nie wyprzedzisz". Jednocześnie będę jeździł dużo w mieście, dlatego chętnie poświęcę osiągi kosztem spalania.

b) Jakiego rocznika szukać za +/- 40 tysięcy w wyposażeniu takim jak podałem wyżej?

Z góry dzięki
Cialdini
Nowicjusz

Auto: Nie mam

01 Lut 2017, 19:25

Dla jasności 318, to 2000ccm (niektórzy myślą, że 1,8). 143KM w zupełności wystarcza na jego masę, każdy ma jednak swoje preferencje co do mocy. Zrób jazdę próbną i sam oceń.

Nie skupiaj się na roczniku za te pieniądze, a na stanie. Czasami 2 lata starsze auto będzie w dużo lepszym stanie. Nawet nie skupiaj się na 318i, bo 320i też jest opcją.
Autotesto
Początkujący

Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie posiadam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Design Vision GTI - światowa premiera nad Wörthersee
    Zlot GTI Wörthersee to kultowa impreza dla pasjonatów motoryzacji. W 2013 roku spodziewanych jest około 150.000 fanów modelu GTI. W dniach 8-11 maja austriackie Reifnitz będzie dla nich prawdziwą mekką. ...
    Land Rover Discovery - 7-miejscowy SUV klasy premium
    Samochód zadebiutował w 2016 roku i jest pozycjonowany jako piąte wcielenie tego modelu. Producent zapowiadał, że stanowi on połączenie samochodu terenowego z zaletami SUV-a. Ceny tego modelu startują od 245 900 zł. ...