E46 polecacie?

10 Sie 2010, 22:38

Chciałem się dowiedzieć czy kupno BMW E46 320d 136KM z rocznika 2001 myśle że tak około 200tys km opłaca się? czy moze polecacie coś innego. mam do wydania około 25tys zł nie wiecej i z tego co się zorientowałem można już w tej cenie kupić ten samochod. Jak jest z jego utrzymaniem ? bardzo drogi serwis? Myślałem też o Mondeo MK3 . Dużo różni się cenowo serwis MOndeo od E46? Nie za bardzo moge sie zdecydować ale mysle głównie o tych dwóch samochodach. Chociaż BMW jakoś bardziej przypadł mi do gustu. Pomóżcie i doradźcie!! Bo troche boje się o utrzymanie BMW. POMÓŻCIE
pop
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

11 Sie 2010, 09:37

BMW E46 generalnie jest lepsze od Mondeo, ten 2-litrowy diesel też godny polecenia. Za 25tys. zł kupisz E46 w miarę dobrym stanie, ale przebieg 200tys. km w dieslu jest mało prawdopodobny. Prędzej będzie coś koło 300, jak w każdym innym dieslu jeżdżonym po trasach zresztą.

Utrzymanie BMW 3 nie jest takie drogie o ile nie przyjdzie ci do głowy serwisować go w ASO. Jest sporo zamienników, samochód też jest na tyle popularny że większość warsztatów sobie z nim poradzi.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

11 Sie 2010, 09:40

jeżdżę nowszą trójką i jest to świetny samochód, rewelacyjnie trzyma się drogi, dobrze skręca itp., a e46 w sumie jeszcze lepiej wygląda :)
nie serwisuje w ASO (tylko czasem jakieś przeglądy) więc jest 2x taniej.
np. klocki przednie + płyn hamulcowy ~500pln, w e46 będzie taniej.
Więcej informacji możesz poszukać na http://www.bmw-klub.pl/forum/
razor
Początkujący

11 Sie 2010, 09:47

No to dzięki za umocnienie mnie w przekonaniu co do BMW. Czekam na kolejne opinie. ACSznycel rzecz jasna mam świadomosc ze przebieg bedzie znacznie wiekszy od tego na liczniku ale to nie aż tak istotne interesuje mnie bardziej stan. Tak w ogole to w Lubelskim nawet nie mam ASO BMW wiec nie ma szans zebym tam serwisował:D

[ Dodano: 11 Sierpień 2010, 12:12 ]
zapomniałem jeszcze dodać ze ten samochod bedzie mi musiał złóżyć przez przynajmniej 7 lat aż nie dorobie sie nowego. Ale w sumie mało jeżdżę. W sumie to głównie na uczelnie i do domu czasem do sklepu czy coś. Myśle ze do 10tys km rocznie. Czy E46 z 2001roku pociagnie jeszcze z minimum 7 lat?
pop
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

11 Sie 2010, 14:45

skoro na drogach wciąż można spotkać e36 (a nawet e30), to pewno e46 też pociągnie jeszcze kilka lat :)
razor
Początkujący