Prośba o ocene e34 tds

11 Sie 2010, 07:30

Witam.
Chce kupić BMW e34:) Dlatego proszę o sprawdzenie ogłoszenia.
[link do oferty na Allegro wygasł]
na moje oko ta wersja w tym roczniku już powinna być po lifcie (nie wiem może się nie znam) do tego ta cena samochodu mnie zaskakuje, ponieważ jest za niska, o przebiegu też raczej nie mówie. Po rozmowie z facetem mówi mi że bardzo mu zalezy szybko na pieniądzach ponieważ bedzie miał nie długo nowy samochód, który ma na oku. Właśnicielem dodam tylko że nie jest jakiś małolat a facet koło 50, który naprawde pracuje za granicą. Jeszcze wmawia mi ze samochód ma sześć biegów (automat), Dlatego zadaje to pytanie czy samochód jest kombinowany na pierwszy rzut oka czy jest z nim coś nie tak? aha samochód ma 6 wbić od gradu na dachu, ale mało widoczne i jeszcze ma wade ze przy zmianie biegu z cofającego do przodu nie kiedy obroty zafalują ale tylko przez chwile, a dalsza jazda jest wszystko oki. czekam na opinie kążdego co wie cos w tym temacie.
Z góry dzięki.monolit86
monolit86
Nowicjusz

Miejscowość: zachodniopomorskie

11 Sie 2010, 16:00

Taaa za chwile będzie miał inny samochód a w ogłoszeniu pisze że mozliwa zamiana na jakieś inne,cena jest tak podejrzanie niska że ja bym raczej omijał szerokim łukiem i moim zdaniem gościu ewidentnie ściemnia.A tak na marginesie to za te pieniądze dobrego BMW nie kupisz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Sie 2010, 16:05

W ogóle ten rocznik powinien byc po lifcie a nie jest. Chciałem kupić jakaś e34 w dieslu, bo mam dużo ropy:) ale teraz juz sam nie wiem. Czy czasami nie kupić vanosa.
monolit86
Nowicjusz

11 Sie 2010, 16:17

A ile masz funduszy wogóle??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Sie 2010, 17:39

cos miedzy 5 a 6 tys. chciałem właśnie tds'a bo przecież BMW w gazie to troche siara:) może jakaś propozycja ale najchętniej z BMW
monolit86
Nowicjusz

11 Sie 2010, 20:40

Za te pieniądze BMW sobie odpuść,jeszcze w dieslu bo to tylko szrot będzie.A z innych to może jakieś Audi 80 B3 w dieselku??
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyposażenie i BMW ConnectedDrive w BMW ActiveHybrid 3
    Wysokiej jakości wyposażenie standardowe, z dwustrefową automatyczną klimatyzacją działającą także przy wyłączonym silniku oraz opcjonalnym systemem nawigacyjnym Professional. Liczne, ekskluzywne systemy wspomagania kierowcy ...

11 Sie 2010, 22:08

mój kolega sprzedał wymarzony stan TDS'a za 4tys. z drugiej strony sie nie dziwie przeciez to już są stare samochodyl i naprawde załuje że go nie kupilem bo wszystko w nim było naprawde OK. mi tylko zależy żeby to był diesel i BMW:D no i jeszcze zeby dojeździł do czerwca przyszłęgo roku bez napraw i bede naprawde w 100% zadowolony.
monolit86
Nowicjusz

11 Sie 2010, 23:40

Witam,
może e36 2.5tds?
Np.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

Sam jeździłem e36 2.5tds i nie narzekałem. Trochę mało miejsca w środku, ale jeśli chodzi o stan techniczny to nie mogę nic zarzucić mojej byłej :cool:

Pozdrawiam.
MichałG

12 Sie 2010, 13:56

Jak One mają wszystkie poniżej 290 000 to ja jestem baletnica...
Mój kuzyn ma 740D z 2000r. i samochód ma ponad 318 000km... Tyle, że tu wychodzi BMW nic nie skrzypi, nie stuka, silnik jak zadbany to suchutki, więc to nic dla Bemek...
Dlatego nie ma co się obawiać przebiegu w przypadku BMW. Lepiej kupić takie zadbane z przebiegiem 350 000km niż 170 000... Przynajmniej wiadomo co może się sypnąć, co będzie trzeba wymienić itp.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

12 Sie 2010, 19:59

Nie stać Cię na BMW, zwłaszcza TDS.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

12 Sie 2010, 20:22

Co do przebiegów tych samochodów wiem jak jest:) czemu nie stac? ja wierze że za około 6 tys. kupi się TDs'a niedobietego ani nie nówke bo to normalne przecież te samochody mają min 14 lat wzwyż, więc co tu liczyc na jakis super stan kolekconerski wiadomo że każdy by taki chciał ale nie ma takich do sprzedaży. Mam wydać 14 tys. zł. na e34 tds'a? z 96 r.? juz chyba by mnie totalnie pogieło żeby za starą bude płacić tyle kasy. wolałbym poczekać jeszcze 2-3 miesiące i kupic e39
monolit86
Nowicjusz

12 Sie 2010, 21:59

My Ci dobrze radzimy ale zrobisz jak będziesz chciał,tylko potem nie mów że BMW to szajs.
Barol
Awatar użytkownika

13 Sie 2010, 08:53

kolego, widzę, że Tobie się wydaje że auta które mają ponad 10 lat to stare, tanie szroty... Mylisz się, te auta się bardzo trzymają ceny i na Twoim miejscu dałbym sobie spokój z BMW za te pieniądze. Pewnie zaraz padnie argument, że "przecież na allegro po tyle chodzą"
Frugo
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

13 Sie 2010, 09:28

No i tak pewnie będzie.
Barol
Awatar użytkownika

13 Sie 2010, 09:52

Zobacz sobie ile kosztuje pompa wtryskowa i paliwa do TDS, a uwierz mi, że w tanich na pewno już z nimi coś jest nie tak.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW