E87 czy E90 do 30 tysiecy

12 Kwi 2015, 11:26

A czemu się napaliłeś na bawarkę akurat? ;>
Jak dla mnie szare wnętrze (smutne) do BMW nie pasuje, dołóż trochę i kup coś z lepszym wyposażeniem ew zmień markę auta :ok:
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

12 Kwi 2015, 22:10

Mentalnie bliżej Ci do Skody. Także skup się na nauce, po studiach jak zarobisz na BMW to wrócimy do tematu.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

12 Kwi 2015, 22:49

Dopiero co sie ze Skody przesiadłem .. i nigdy wiecej :)
Paweuek
Nowicjusz

Auto: Skoda Fabia

12 Kwi 2015, 23:16

No ale BMW to nie skoda i tutaj jak nie masz kasy to lepiej było przy skodzie zostać. Ewentualnie szukaj E46.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

13 Kwi 2015, 09:21

Niektórzy muszą na własnej skórze przekonać się, że dobre auto marki premium musi swoje kosztować. Myślę, że autor i tak kupi tanie E90 niezależnie od tego jak bardzo będziecie mu je odradzać i kolejne posty będzie zamieszczać już w dziale "Problemy techniczne"...
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

13 Kwi 2015, 09:52

Panowie, po co tak spinać :D
Widać, że autor tematu to jeden z tych wszystko wiedzących, któremu nikt nie przetłumaczy. Niech kupuje, a jak przyjdzie tutaj i będzie narzekać to damy mu bana i po problemie :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Brak białych linii na jezdni - jak reagują kierowcy?
    Bardzo wielu kierowców nie stosuje się do obowiązujących limitów prędkości. Jak skłonić ich do ostrożniejszej jazdy w mieście? Można… usunąć białe linie oddzielające od siebie pasy ruchu na jezdni albo ...

13 Kwi 2015, 13:11

Można kupić E90 za 30 tysięcy, ale będzie to 2 litrowa benzyna w "biednej" wersji. Jaki sens kupować auto premium w takim wyposażeniu to nie wiem, bo później ciężko to odsprzedać. Diesel 2.0 w BMW to nie jest dobry pomysł.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

13 Kwi 2015, 23:13

Ostatnio znalazłem z kolegą, dla niego, BMW 1. 2006 rok, 155 tys km, 2 właściciel, auto kupione w salonie w Warszawie i cały czas tam użytkowane. Wyposażenie słabe, silnik 1.6 benzyna, 26 tys zł. Auto nie kręcone, nie kombinowane. Takie auto możesz kupić, dlaczego nie :) ?

Za to BMW 3, za 30 tys, tak jak ktoś tu napisał powyżej, znajdziesz również w biednej wersji wyposażenie, ale pytanie czy znajdziesz takie nie kombinowane i czy nie dołożysz do niego kilka tysięcy złotych na start, to już wielka niewiadoma :)

Diesla nie szukaj, bo jeszcze nie wiesz ile kosztuje naprawa takiego diesla i życzę, żebyś się nie dowiedział.

Pozdro :)
DamianE90
Nowicjusz

Auto: E90
Skrzynia biegów: Manualna

14 Kwi 2015, 08:24

DamianE90 napisał(a):Ostatnio znalazłem z kolegą, dla niego, BMW 1. 2006 rok, 155 tys km, 2 właściciel, auto kupione w salonie w Warszawie i cały czas tam użytkowane. Wyposażenie słabe, silnik 1.6 benzyna, 26 tys zł. Auto nie kręcone, nie kombinowane. Takie auto możesz kupić, dlaczego nie :) ?

A tak sobie luźno myślę :mrgreen: co ma wspólnego w/w "BMW" z prawdziwym BMW oczywiście pomijam znaczki i rodzaj napędu ... :?:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

14 Kwi 2015, 09:26

A tak sobie luźno myślę :mrgreen: co ma wspólnego w/w "BMW" z prawdziwym BMW oczywiście pomijam znaczki i rodzaj napędu ... :?:

Silnik, zawieszenie, coś tam zawsze ma... :roll:

Nie luźno sobie myślę, tylko piszę tak jak jest. Co Wy byście chcieli w takim BMW 1, Head up display ? A ile to ma jeździć, 50 tys. km rocznie ? Najpierw piszecie, żeby nie szukał od handlarza, a potem, że auto bez wyposażenia to nie prawdziwe BMW... Ważne żeby miało klimatyzację, o czym może zapomniałem wspomnieć, bo BMW 1 chyba czasami występuje nawet bez klimatyzacji i to jest już szczyt wszystkiego. Ale do normalnego podróżowania ludziom często wystarcza wyposażenie podstawowe. Gdyby autor tematu kierował się nagłośnieniem harman/kardon, head up i innymi pierdołami, o których pewnie nawet nie słyszał, to albo by kupił ulepa, albo nie szukałby BMW za te pieniądze bo nawet nie ma takich ogłoszeń w tej cenie.

Mój znajomy ma BMW 325i E92 i cieszy się, że nie ma tempomatu i innych pierdół, a narzeka na automatyczną skrzynie biegów, która generuje koszty, bo sam robi tylko 10 tys km rocznie.

BMW 3 w tej cenie nie polecałem, miałem chyba racje.

Kupujemy BMW, serwisujemy, ale nic nie można napisać na forum, bo BMW, o których piszę to nie prawdziwe BMW, tylko takie ze znaczkiem BMW :ok:
DamianE90
Nowicjusz

Auto: E90
Skrzynia biegów: Manualna

14 Kwi 2015, 16:51

silnik 1,6 w BMW to awaryjne dziadostwo opracowane wspólnie z koncernem PSA
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455