E92 335i koszta

16 Gru 2020, 02:37

Witam interesuje mnie kupno BMW e92 335i RWD.
Chciałbym wydać około 55 tysięcy i jak patrzyłem na otomoto lub olx’ie to były nawet ładne okazje za około 50 tyś.
Przychodzę tu z zapytaniem na jakie ceny patrzeć i na co zwrócić uwagę przy zakupie.
Z góry mówię, że jakoś bardzo nie mam zamiaru robić z niej potwora i ulepszać cały czas osiągi.
Przykładowo: [link do oferty na Olx wygasł] jest mega ładnie zrobiona i trafia pod mój gust, zdaje sobie sprawę, że licznik może być kręcony itd. ale co wy sądzicie o ogólnie tym modelu i jakie mniej więcej są roczne wydatki „naprawy” tego auta bo jak wiadomo lubi coś się zepsuć. (Wiem ze duże)
Jeżeli chodzi o samą jazdę to mało jeżdżę.
Kumuru
Obserwowany

16 Gru 2020, 11:23

Utrzymanie takiego samochodu na pewno nie będzie tani ale to co trzeba zrobić i można to sprawdzić go dokładnie przed zakupem. Poszukaj warsztatu specjalizującego się w BMW bo oni będą najlepiej w stanie sprawdzić takie auto.

Przebieg nie jest duży o ile oryginalny to takie auto powinno Ci jeszcze długo posłużyć ale tu też nie wiemy jak było użytkowane. Trzeba by było przyjrzeć się silnikowi i osprzętowi, zajrzeć do kanałów dolotowych. Dalej ocena zawieszenia bo na takich niskich profilach może szybko się wybijać więc tu dobre sprawdzenie jest również wskazane.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

3 miliony silników EA211
    19 czerwca 2020 w fabryce Mladá Boleslav został wyprodukowany trzymilionowy silnik EA211 dla samochodów ŠKODA i innych marek z Grupy Volkswagen. Pierwszy egzemplarz zjechał z linii produkcyjnej w 2012 ...
    O czym powinien pamiętać kierowca w okresie jesiennym?
    Panujące jesienią warunki pogodowe niejednokrotnie utrudniają bezpieczną jazdę, dlatego potrzebne jest odpowiednie przygotowanie samochodu. Kierowcy powinni zwrócić uwagę zwłaszcza na stan wycieraczek, reflektorów ...