W sumie ciężko cokolwiek doradzić - to zupełnie różne auta. Bardzo sportowe i lekkie 335i z r6 turbno, szybkie i krowiaste s5 oraz limuzynowy CL500. Musisz sobie w sumie odpowiedzieć czego oczekujesz. Mercedes i S5 to wg mnie typy gran turismo, czyli szybko i komfortowo na trasę, 335i to jednak będzie typ ulicznego kozaka, który na każdych światłach chce się ścigać. Merc będzie najdroższy w utrzymaniu, potem Audi i BMW.
IMO - z tych trzech wybrałbym CL, ponieważ jego konstrukcja mówi w miarę jasno do czego jest stworzona - jak już wyżej napisałem do pokonywania tras. Wnętrze wygląda dość ciekawie, trochę przypomina stare Mercedesy, które tak po cichu lubię
mogę też powiedzieć, że znam to auto bo u mnie na osiedlu typ stoi pod blokiem CL63 AMG w angliku i to auto brzmi i wygląda obłędnie
Audi to takie nie wiadomo co. Niby V8, 4wd, ale stylizacja porywajaca jak ból gardła, nie poszalejesz bo auto waży absurdalnie dużo. Równie dobrze można sobie kupić diesla w S-lajnie i zapanować że masz eskę , co wobec kasy wydanej na to auto jest słabą perspektywą.
BMW wygląda fajnie i nie ma go zbyt wiele na ulicach, jednak jeśli mialbym być szczery, to wolał bym poszukać 1M w kupejce i mieć jeszcze fajniejsze i zadziorniejsze auto (r6 turbo w lekkiej budzie), które na dodatek jest białym krukiem na rynku