Pierwsze swoje Auto- Budżet 5000zł

03 Kwi 2016, 14:51

Na początku jako,że jest to mój pierwszy post na forum chciałbym się przywitać i z góry podziękować wszystkim za pomoc w moim temacie :lol:
Mam 27 lat i w tym tygodniu odbieram swoje prawo jazdy,w związku z tym poszukuje swojego "wymarzonego" auta" :D

Na auto chciałbym przeznaczyć maksymalnie 5000zł (oczywiście czym mniej tym lepiej wolałbym dać np.3000zł i za reszte doprowadzić do ciekawego stanu to auto z biegiem czasu). Mieszkam w Łodzi więc tutaj najlepiej jakbym coś znalazł ( Łódź i województwo Łódzkie lub jak kto woli Łódź i +75 km jakieś :roll: ) Auto głównie do miejskiej jazdy,dojazd do pracy jakieś 30km dziennie w dwie strony jakieś zakupy do tego,wyprawa do przyjaciół itd. od czasu do czasu z racji że robi się ciepło jakiś wypad nad jeziorko poza miasto :P W grę wchodzi tylko benzyna + gaz , diesel odpada. Auto najlepiej jak będzie 5 drzwiowe w każdej wersji nadwozia oprócz kombi bo takie mi na daną chwile nie jest potrzebne.Na spalaniu mi jakoś nie zależy bo ma to być auto z gazem jednak koszty eksploatacji są już dla mnie dość istotną sprawą nie chce przy każdej wizycie u mechanika zostawiać 1000zł za jakąś nie wielką naprawę.No i podstawowa sprawa chce żeby to auto jakoś wyglądało wiadomo nie będzie idealne ale nie chce całego zardzewiałego i z dziurami w podłodze wielkości pięści. Matizy,lanosy,tico itd. również odpadają nie obrażając właścicieli oczywiście :twisted:

Z góry dziękuje za każda pomoc w moim temacie,może ktoś mieszka w pobliżu ma coś takiego do sprzedania,może znajomy,ktoś coś słyszał.Wszelkie propozycje również z linkami do konkretnych ogłoszeń mile widziane :)

PS.Wstawiam poniżej linki tych aut które ja patrzyłem w ostatnim czasie,nie jestem jakimś znawcą więc w razie co prosze o opinie ewentualną.

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - Wstawiam go bo to bardzo fajne auto tylko w tym wypadku jakiś komis i cena coś tu nie tak :?
[link do oferty na Olx wygasł] - bardzo pasują mi te vectry tylko w tej akurat silnik 1.6 słyszałem,że to najgorsze co może być w tym aucie
[link do oferty na Olx wygasł] - tutaj zastanawiam się nad ceną czy nie jest ona zbyt duża jak na taka vectre i z góry zaznaczone,że nie podlega negocjacji
[link do oferty na Olx wygasł] - marzenie młodzieńczych lat :twisted:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
marcinn8989
Nowicjusz

Auto: Nie mam

03 Kwi 2016, 14:52

5000zł masz na wszystko (auto,opłaty,pakiet startowy)?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Kwi 2016, 15:04

"Na auto chciałbym przeznaczyć maksymalnie 5000zł " Przecież napisałem w temacie o co mi chodzi :twisted: Na zakup samego samochodu = maksymalnie 5000zł :shock: Co nie znaczy,że równo tyle muszę wydać :lol:
marcinn8989
Nowicjusz

03 Kwi 2016, 15:16

Moje niedoczytanie :mrgreen:

Z Twoich linków warte uwagi:
[link do oferty na Olx wygasł] - musisz się liczyć z tym że auto nie jest tanie w utrzymaniu.
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko lewy tył chyba był malowany.
[link do oferty na Olx wygasł] - cena nie jest wcale duża rzekłbym nawet że trochę niska i coś sporo wyświetleń ma..
[link do oferty na Olx wygasł] - wygląda ok ale też dużo wyświetleń i od młodzika..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - 12lat w jednych rękach więc to na plus i przebieg może być autentyczny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Kwi 2016, 15:45

4600zl za tą vectre to wydaje mi się dosyć sporo,że tak powiem.Meganka parę lat ma więc nawet jak coś tam było naprawiane to wydaje mi się że jak dobrze zrobione to czemu nie,nie wiem tylko czy nie jakiś handlarz ta rejestracja dziwna :?: Mazda nawet jak od młodej osoby to ją dyskwalifikuje taka mazda emeryt raczej by nie jeździł swoją drogą :P Ta honda ok tylko "znikome ślady korozji na tylnym lewym nadkolu" pytanie jak daleko to już posunięte i czy tylko tutaj jest problem.Masz jakieś inne propozycje może?
marcinn8989
Nowicjusz

03 Kwi 2016, 15:57

Coś takiego jeszcze znalazłem:

[link do oferty na Olx wygasł] - wiem to jest Alfa i korozja progów w niej jest...
marcinn8989
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybryda? Czy to się opłaca?
    Jeżeli pokonujemy co roku dziesiątki tysięcy kilometrów i szukamy oszczędnego samochodu, wybór często pada na zakup auta z Dieslem lub instalacją LPG. Od lat na rynku jest alternatywa, która okazuje się ...
    Benzynowe kombi segmentu C z pojemnym bagażnikiem
    Samochody segmentu C cieszą się w Polsce niesłabnącą popularnością. W pierwszym kwartale 2017 roku zarejestrowano – zgodnie z raportem PZPM – ponad 37 tys. takich pojazdów. Za wynik ten odpowiadają głównie ...

03 Kwi 2016, 16:31

Ta Vectra jest poliftowa więc 4600-5000zł to normalna cena..

Granatowe E36 do poprawek wizualnie a poza tym wygląda ok tylko bałbym się kupić takie E36 za te pieniądze..
Szara od młodzika i w 1.6 nie licz na jakieś super osiągi.
Alfe w tym przedziale sobie odpuść..
Astra spoko ale tylne nadkola zeżarte..

zerknij na te oferty:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - 5lat w jednych rękach,zrobione największe bolączki (progi i uszczelka pod głowicą),długi przegląd i OC,sprzedający wydaje się być uczciwy.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - trochę podpicowany ale ładny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - 12lat w jednych rękach,tylne nadkola do poprawek,przebieg raczej autentyczny tylko ten stary gaz..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

03 Kwi 2016, 16:52

Daewoo pisałem,że na pewno odpadają.Nie chce na to pieniędzy po prostu wydawać.Toyota tak średnio mi pasuje jeszcze te nadkola w tym co wysłałeś.Laguna jak by się fajna trafiła...czemu nie tylko pytanie jakie koszty części,awaryjność.1.6 w e36 wiem,że to troche mało jak na te auto :o Co do ceny tej granatowej 3.800 to też nie jest już jakoś mało...to już nie są tak chodliwe auta jak 2-3 lata temu.Alfy ogólnie nawet jak bym miał 8000 na samochód chyba bym nie kupił...
marcinn8989
Nowicjusz

03 Kwi 2016, 16:57

Daewoo nie bo? Podaj mi sensowny argument.. bo widzę że trochę wydziwiasz jakbyś miał 50000zł na auto..

Ty chyba niewiesz po ile chodzą zadbane E36.. jedż sobie obejrzyj a potem pogadamy..
Barol
Awatar użytkownika

03 Kwi 2016, 17:22

Daewoo po prostu nie,nie pasują mi te auta i nie chce takiego kupować.Co w tym dziwnego nie wszystko każdemu pasuje i się będzie podobać? Nie wydziwiam tylko jest w czym wybierać poza daewoo.Zgadzam się zadbane e36 w idealnym kolekcjonerskim stanie będą kosztować ale czy ja takiego szukam? Raczej nie...
marcinn8989
Nowicjusz

03 Kwi 2016, 17:30

To wolisz kupić E36 do którego będziesz co chwilę dokładał bo będzie się sypać?
Barol
Awatar użytkownika

03 Kwi 2016, 17:37

Zaproponowałem 10 innych przykładów a TY sie uparłeś tego e36.Kazdy samochód może się sypać :o
marcinn8989
Nowicjusz

03 Kwi 2016, 18:00

Barol nie uruchamiaj się :D
Zasadniczo skoro wiesz lepiej to po co te cyrki w temat na forum? :sly: mając 5k nie stać Cię na wydziwianie. Lepsze zadbane Daewoo niż zajechana beta czy Toyota, a że Ci się nie podoba to w tym momencie ma to małe znaczenie. Mnie np nie podoba się mieszkanie w bloku, jednak z braku kilkuset tysięcy zł na koncie nie przeprowadza się do villi z basenem i nie robię z tego jakiegoś wielkiego halo.
Tak wgl poczytaj sobie jaka jest rzeczywistość kupna auta w cenie roweru https://www.forumsamochodowe.pl/poradnik-kupujemy-auto-za-kilka-tys-zl-vt92465.htm
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

03 Kwi 2016, 18:11

Chłopaki mają rację mając ledwo 5k nie ma co wybrzydzać co Ci się podoba a co nie. Z tym Daewoo akurat może być trafny strzał bo szybko znajdziesz ładną sztukę i wolałbym zadbanego Lanosa niż rozklekotałe E36 które niewiem czy jutro zapali.
W dodatku kupując auto za 5k musisz się z tym liczyć że zawsze coś będzie do porobienia więc rdza jest na porządku dziennym i jeśli takie nadkola nie są mocno pordzewiałe to da się je jeszcze uratować.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

03 Kwi 2016, 18:31

[link do oferty na Olx wygasł] małe ale malutko pali
[link do oferty na Olx wygasł] obie na widzewie to masz blisko tylko ta troszkę słaba się wydaje
[link do oferty na Olx wygasł] i znów na Widzewie :P ale nie napalaj się bo dużo wyświetleń
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010