Kiedy wcześniej tylko czytałem takie posty na temat tej wersji Lupo , też nie chciało mi się wierzyć ...
Faktem jest też, że nie wszystkie egzemplarze tej wersji tak mało spalają. Wszystko zależy od tzw rozkalibrowania nastaw podstawowych skomplikowanej skrzyni biegów tiptronic, a także od kondycji silnika.
odkąd kilka razy przetestowałem dokładnie spalanie tego autka, jestem po prostu w nim zakochany. Jest to już mój szesnasty samochód w życiu, robię miesięcznie średnio ok. 4000 km dlatego zużycie paliwa ma dla mnie b.duże znaczenie. Miałem w przeszłości cztery auta z silnikami TDI, aż siedem zasilane LPG, jednak obecne rozwiązanie jak dla mnie jest tym najlepszym.
Oczywiście nie ma róży bez kolców - niskie zawieszenie, brak wspomagania kierownicy oraz niska kultura pracy silnika w porównaniu z rzędowymi "czwórkami" TDI to tylko niektóre z "wad" tego małego autka
Jednak stosunkowo wysoki poziom bezpieczeństwa biernego i czynnego, ekonomiczność oraz bezawaryjność to zdecydowane zalety w porównaniu do innych "maluchów"
![Smile :)]()
Życie z natury jest trudne.
Dopiero kiedy pogodzimy się z tą prawdą, staje się jakby łatwiejsze.