Ekonomiczne auto Audi / Volkswagen

22 Lut 2012, 23:32

Witam wszystkich! Jestem tu nowa, zarejestrowałam się ponieważ mam potrzebę zakupu auta, głównie chodzi o to żeby było dość ekonomiczne, wolałabym żeby się nie psuł, a nie żeby części były tanie ;) W każdym razie, autko ma być bezpieczne i tanie w eksploatacji. Myślałam nad jakimś audi lub VW. Audi interesuje mnie A3, choć słyszałam że A2 ma niższe spalanie, mimo że jest dość brzydkie ;P VW podoba mi się Beetle ale z tego co wiem dużo pali.
Mam jednak pytanie do specjalistów i tych, którzy się motoryzacją interesują: co moglibyście mi polecić, o wyżej wymienionych parametrach? Pieniądze jakie chce przeznaczyć na zakup to około 25 tys. Ostatecznie do 30. Oczywiście może też być mniej ;)
Pozdrawiam wszystkich, Kaśka.

PS myślałam o dieslu, TDI, ale może być benzynka ostatecznie.Zresztą, wypowiedzcie się co polecacie :)
kasiasz
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 04 2005

23 Lut 2012, 09:31

generalnie szukasz hondy civic ? bo ma być bezawaryjnie , miejsko i mało palić , zawsze możesz założyć LPG

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - w dieslu

honda może i wnętrze ma gorsze , zewnątrz też szału nie robi , ale jest tania w eksploatacji i się nie psuje jesli o nią dbasz , te auta maja opinie na cały świat taka jak toyota - bezawaryjne

co do koncernu vag , jestem fanem ,,, miłośnikiem i do 25-30 tyś masz golfa V [link do oferty na Allegro wygasł]
x50sr
Początkujący

Miejscowość: małopolska

23 Lut 2012, 14:50

Byle nie honda a już na pewno nie civic :) a co z audi? Polecacie jakieś?
kasiasz
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 04 2005

23 Lut 2012, 15:34

Silniki w audi i vw są te same wiec czy wybierzesz new beetle w 1.9TDI 90KM czy Audi A3 1.9TDI 90KM to jest to samo. Ten sam silnik wiec nie ma różnicy. Z benzynowymi jest podobnie - silnik który jest w A2 powinien być też w którymś z tych trzech taki sam - Polo , Fox, Lupo.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991