Ekonomiczne auto Audi / Volkswagen

22 Lut 2012, 22:32

Witam wszystkich! Jestem tu nowa, zarejestrowałam się ponieważ mam potrzebę zakupu auta, głównie chodzi o to żeby było dość ekonomiczne, wolałabym żeby się nie psuł, a nie żeby części były tanie ;) W każdym razie, autko ma być bezpieczne i tanie w eksploatacji. Myślałam nad jakimś audi lub VW. Audi interesuje mnie A3, choć słyszałam że A2 ma niższe spalanie, mimo że jest dość brzydkie ;P VW podoba mi się Beetle ale z tego co wiem dużo pali.
Mam jednak pytanie do specjalistów i tych, którzy się motoryzacją interesują: co moglibyście mi polecić, o wyżej wymienionych parametrach? Pieniądze jakie chce przeznaczyć na zakup to około 25 tys. Ostatecznie do 30. Oczywiście może też być mniej ;)
Pozdrawiam wszystkich, Kaśka.

PS myślałam o dieslu, TDI, ale może być benzynka ostatecznie.Zresztą, wypowiedzcie się co polecacie :)
kasiasz
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 04 2005

23 Lut 2012, 08:31

generalnie szukasz hondy civic ? bo ma być bezawaryjnie , miejsko i mało palić , zawsze możesz założyć LPG

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - w dieslu

honda może i wnętrze ma gorsze , zewnątrz też szału nie robi , ale jest tania w eksploatacji i się nie psuje jesli o nią dbasz , te auta maja opinie na cały świat taka jak toyota - bezawaryjne

co do koncernu vag , jestem fanem ,,, miłośnikiem i do 25-30 tyś masz golfa V [link do oferty na Allegro wygasł]
x50sr
Początkujący

Miejscowość: małopolska

23 Lut 2012, 13:50

Byle nie honda a już na pewno nie civic :) a co z audi? Polecacie jakieś?
kasiasz
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 04 2005

23 Lut 2012, 14:34

Silniki w audi i vw są te same wiec czy wybierzesz new beetle w 1.9TDI 90KM czy Audi A3 1.9TDI 90KM to jest to samo. Ten sam silnik wiec nie ma różnicy. Z benzynowymi jest podobnie - silnik który jest w A2 powinien być też w którymś z tych trzech taki sam - Polo , Fox, Lupo.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    BMW Concept Study CS1 2002
    Koncepcyjne BMW Concept Study CS1 przedstawia wizję przyszłego "niewielkiego" modelu BMW. Elementem determinującym styl tego czteromiejscowego studyjnego kabrioletu jest swoista więź tworzona przez eleganckie i lekkie nadwozie ...