Witam jestem młodym kierowcą i chciałbym zakupić swoje pierwsze auto. To auto będzie przede wszystkim do dojazdów do szkoły do której mam ok. 25km w jedną stronę. Jestem z Łodzi szkołę mam w Głownie. Zastanawiałem się nad Matizem w gazie , na prawdę jestem dość zielony w tematach oszczędności aut i nie wiem zupełnie co kupić by było dość tanio maks do 5tys. I nie wiem także czy bardziej opłaca się gaz czy zwykłe PB. Będę sporo eksploatował auto bo do szkoły w dwie strony i jeszcze wiadomo że w weekendy na miasto czy gdzieś indziej więc na pewno nie będzie stało. Jeżeli nie podałem jakiejś ważnej informacji proszę pytać.
skoro jesteś uczniem to pewnie zależy Ci na ekonomii więc LPG jest najlepszym rozwiązaniem. No to ja tradycyjnie zaproponuję Fiata Punto, bardzo chwalonego na forum. Ale wolisz auto w wersji HB czy sedany też rozważasz? Za 5 tys super auta nie znajdziesz ale już pewien rynek jest, np ja planuję w tej kwocie kupić Audi 80
Zapomniałem dodać dwóch istotnych rzeczy , po pierwsze ubezpieczenie chciałbym by było jak najtańsze ponieważ będę miał dołączone do mamy a ona ma zniżki ale nie maksymalne. Drugą ważną rzeczą by auto miało wspomaganie kierownicy.
Wskazania sondy lambda za katalizatorem Przy sprawnym katalizatorze sonda za nim na postoju pokazuje mi niskie wartości ok. 0.1V podczas jazdy są to wysokie odczyty ok 0.8V (oba wykresy w miare płaskie)czy tak powinno być? Jeśli tak to niech ktoś wyjaśni dlaczego ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.