Auto do 5 tys.

04 Gru 2012, 20:06

Witam, poszukuje auta do 5 tys. najlepiej z okolic Rybnika, Wodzislawia Sl. Auto potrzebowalbym do dojazdow do pracy i na uczelnie (jakies 70 km x 3 dni w tygodniu, 70 % trasa , 30 % miasto).
W zwiazku z tym, ze jestem studentem i nie pracuje na pelen etat, chcialbym zeby auto bylo jak najbardziej ekonomiczne (malo palilo, chociaz wydaje mi sie, ze duzo wiecej pieniedzy moga pochlonac czeste naprawy..). 70 km na dzien to dosc sporo, wiec jesli samochod prezentowalby ze soba jakis poziom komfortu to nie obrazilbym sie :P (jezdzilem jakis czas seicentem, da sie ale na pewno do przyjemnych rzeczy to nie nalezy). Fajnie by bylo tez jakby nie bylo z nim pozniej problemow z odsprzedaza, prawdopodobnie za poltorej roku bede chcial wyjechac z kraju wiec bede musial sie pozbyc auta :). Moje typy jakie znalazlem:

Opel corsa 1.4
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Bedzie w tym wiecej miejsca niz w seju ? I co to za dziwna tablica rejestracyjna z tylu :

Audi 80

fajne, duze i wygodne pewnie, no i gaz super sprawa, tylko czy za taka cene w ogole to bedzie jezdzic jeszcze. Ta klima to chyba nie ma szans zeby byla sprawna za tak cene?

Opel corsa 1.4

Z wygladu chyba lepsza niz ta niebieska

Mercedes-Ben 190

Ta marka:D. I tez duze i wygodne. generalnie takie same obawy jak przy Audi + rocznik praktycznie moj rownolatek xd.
UPDATE: Dowiedzialem sie, ze merc ma 215 k przebiegu na liczniku i trzeba kupic zimowki do niego.

Lanos:

Chyba calkiem wygodny? I gaz.

Uno:

Gaz i korzystna cena.

Astra:

Taki zblizony do Lanosa chyba?

Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam
ciekawski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 10 2010
Auto: Nie mam

04 Gru 2012, 22:33

Tak w Corsie będzie więcej miejsca niż w Seju,z tyłu poprostu brak tablicy :mrgreen:
80 B4 za 3600zł? Moim zdaniem szkoda czasu.
Żólta Corsa całkiem ładna tylko ten brak wspomagania..
215tys w 21letnim Mercedesie? Licznik już pewnie drugi raz kręci,jak nie trzeci.
Lanos widać gołym okiem że dostał w tył i te prawie 4200wyświetleń..
Uno hm.. szału nie ma,przedni zderzak oberwany,korozja na drzwiach kierowcy (standart w Unie).
Astra nie ma nic wspólnego z Lanosem,jedynie do Lanosa pasują niektóre częsci z Astry.

Z tych wszystkich propozycji które padły to moim zdaniem żółta Corsa warta uwagi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Gru 2012, 23:03

Dzieki, co do Astry to myslalem ze to hacz albo sedan a teraz zauwazylem ze kombi, w takim razie odpada.

A taki lanos?
[link do oferty na Allegro wygasł]

Albo taki lanos :D ? Nawet klima podobno jest :P:

Jeszcze taka Astra z tym ze jesli to jest silnik 1.4 wersja 60 KM to chyba mul straszny musi byc:

Generalnie Corsa nie jest zla ale ostatnio glownie jezdzilem wlasnie sejem 0.9 i siena 1.6. Komfort jazdy autem z wiekszym silnikiem jest zdecydowanie na duzy plus. A Astra wydaje mi sie porownywalna do Lanosa bo gabarytowo auta zblizone do siebie, cenowo i jakosciowo wydaje mi sie ze tez.

Btw.
Po czym widac w pierwszym Lanosie, ze w tyl dostal? Tak mi sie wydaje, swiatla z klapa krzywo spasowane?
ciekawski
Nowicjusz

04 Gru 2012, 23:19

Seledynowy Lanos dostał w prawy przód (maska z tej strony troche odstaje no i ten purchel na błotniku).
Granatowy Lanos hm.. tylna klapa coś krzywo spasowana i o tym wyposażeniu coś jest nie tak,w opisie jest że ma el.szyby a na zdjęciu widać że ich nie ma więc klimy bym sie nie spodziewał.
Ta Astra no ładna ładna.

Co do Lanosów to zobacz na te

A z innych aut
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Gru 2012, 10:04

Astra niestety sprzedana :/.

Lanosy ciekawe, z tym ze dosc daleko.

A taki swift ?

Albo takie BMW:

Mazda i Ibiza troche martwi, ze sprowadzona z niemiec.
Ostatnio edytowany przez ciekawski, 05 Gru 2012, 10:26, edytowano w sumie 1 raz
ciekawski
Nowicjusz

05 Gru 2012, 10:15

Wiem że sie lubie czepiać no ale znowu coś widać po zdjęciach. Zastanawia mnie dlaczego nie ma zdjęc lewej strony auta,na tylnym prawym nadkole widać purchel,na prawym przednim błotniku jest kawałek listwy a czemu nie ma ich na drzwiach?

Zobacz jeszcze te auta
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - myśle że warte uwagi.
Barol
Awatar użytkownika