Ekonomiczne auto, roczne przebiegi do 10 tyś, cena do 15 000

03 Kwi 2010, 12:09

Hej,

Szukam samochodu do poruszania się mniej więcej raz na 2-3 tygodnie na trasie 400 km w obie strony licząc, plus krótkie - max 20km trasy co kilka dni. Zależy mi na ekonomice jazdy i bezawaryjności samochodu. Osiągi - sprawa zupełnie bez znaczenia. Autko dla jednej osoby, nie musi być duże. Mam do wydania na ten cel 15 000, wolałbym jednak wydać nieco mniej...powiedzmy do 12 000 PLN. Z analizy forum wytypowałem fieste, yarisa, corse, ibize. Co byście polecili i z jakim silniczkiem ?

Pozdrawiam

P.S
PiotrekF
Nowicjusz

Miejscowość: krk

03 Kwi 2010, 18:12

Ibiza z silnikiem 1.6, Focus z silnikiem 2.0 lub Astra z silnikiem 1.8-2.0.
Dorzucasz do takiego zestawu instalację LPG i jeździsz. Skoro wybierasz się w trasę nie polecałbym mały silników.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Kwi 2010, 18:51

Focus i Astra ... chyba wolałbym coś segment niżej ... preferuje młodsze auto, o mniejszym komforcie i dynamice... no i chciałbym żeby spalanie mieściło się w 5 litrach ... czyli pewnie jakiś diesel nieduży
PiotrekF
Nowicjusz

Miejscowość: krk

04 Kwi 2010, 23:52

Smart for two
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

05 Kwi 2010, 00:17

illusion napisał(a):Smart for two
to jeśli nie dbasz o swoje bezpieczeństwo :mrgreen: przecież przy 80km/h i mokrej nawierzchni to auto nie skręca :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

05 Kwi 2010, 09:01

pocieszny napisał(a):
illusion napisał(a):Smart for two
to jeśli nie dbasz o swoje bezpieczeństwo :mrgreen: przecież przy 80km/h i mokrej nawierzchni to auto nie skręca :mrgreen:

Skreca, jezdzilem nim nawet wiecej i bylo dobrze
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły!
    Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...
    Webasto dla samochodów elektrycznych
    Firma Webasto, znana z systemów ogrzewania i klimatyzacji stosowanych w większych samochodach i autobusach, a także szyberdachów i składanych dachów dla kabrioletów, rusza na podbój nowego ...