Ekonomiczne do 1000zł

23 Mar 2009, 17:04

no to co z tego że kumpel mowi.ja np. na codzien nieumial bym poruszac sie maluchem (mialem tylko do zabawy).jak ktos cale zycie jeździl takim trupem z 79 roku to nie dziwie sie ze pozniej zachwala takiego z 96'.po co masz go kupowac pozniej sprzedac i pewnie stracic na tym całym interesie i znowu cos kupic.lepiej wstrzymaj sie, dozbieraj i wtedy kup.a niewiadomo jak duzo pewnie nie bedziesz jezdził wiec chyba nic sie nie stanie jak jeszcze te kilka miesiecy bedziesz bez samochodu.decyzja nalezy do ciebie
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

23 Mar 2009, 17:37

napisalem juz darujcie juz sobie moj temat bo i tak widze ze to niema sensu,znam paru ludzi ktorzy jezdza lub jezdzili maluchami i bylo okey,a ze to ze kupuje malucha to mnie sytuacja do tego zmusila i tyle na ten temat i darujcie juz sobie moj temat
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Mar 2009, 18:45

Bo widzisz. Niezdecydowany jesteś. Piszesz, że maluch maluch, ale jednak wypytujesz się o awaryjność Cieniasa 700. Bierz tego Malara, jako dupowóz do miasta jest ok nie wiem co wiara się czepia, szczególnie jeśli to ma być bryka na pół roku max. 500 zł to grosze a i taniej można wyczaić Malczana. Zarejestrujesz se na matkę/ojca OC też g...o wyniesie i grejt. Co tu się zastanawiać. Jako bierwsza bryka do poduczenia to dobry wybór. Walniesz w coś to żałować nie będziesz.
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

23 Mar 2009, 19:20

no ale cc 700 upadl po pewnym czasie bo jak sie dowiedzialem co o nim to mowie nie dla mnie,ale dzieki warzywo ze chociaz ty ze mna sie zgadzasz i powiem tak decyzja ostateczna podjeta kupuje malucha na max pol roku,rejestruje na matke a ja jako wspolwlasciciel,prawie poleca mi znizki i bedzie git,do szkoly po co mi lepsze,potem go opcham i kupie jakies wieksze golfa 2 z gazem czy poldziaka z gazem i kit ze malczana opcham potem za grosze,teraz go mozna za grosze kupic i jak sie rozwali to przynajmniej tak bardzo nie bede zalowal
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Mar 2009, 19:22

No i taka opcja najlepsza. Znichy Ci lekko zejdą. Już na Poldona to nie będzie równowartość bryki więc nie będzie aż tak źle ;P
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

23 Mar 2009, 19:41

cos sie zawsze wymysli :)
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ryzykowne przekraczanie granic
    Kodeks drogowy mówi jednoznacznie o obowiązku jazdy wyznaczonym torem. Kierowcy jednak notorycznie łamią ten przepis i niebezpiecznie ścinają zakręty, wjeżdżając tym samym na sąsiedni pas ruchu. Zapominają, że im ostrzejszy ...

26 Mar 2009, 19:14

Kup sobie Tico 4,5L spalanie ,5 drzwi,niskie ceny części i sporo tym można przewieść jak się tylni fotel złoży .Polecam.
ryszard10
Nowicjusz

26 Mar 2009, 19:51

szczerze ogolnie Tico mi sie podoba ale... w egzemplarzach powyzej 10lat wystepuje rdza i auto przy 40km/h sklada sie w polowe
Barol
Awatar użytkownika

26 Mar 2009, 21:02

ja ci moge swój wózek po renowacji sprzedacnowe koła mało pali bez opłat mysle ze do 1000 tys spokojnie sie dogadamy :)))
NiEzBaDaNe Są WyRoKi BoSkIe
lukaszek1232
Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

26 Mar 2009, 21:28

barol91 napisał(a):LukP miales racje ...

Wszyscy handlarze tak robią. Dlatego nigdy nie kupuj auta samemu. Najlepiej ze znajomym mechanikiem plus ktoś z rodziny, np. szwagier... Trudno Ci będzie ustrzelić Malacza w tych pieniądzach i w bardzo dobrym stanie technicznym. Okazji na pewno nie znajdziesz na popularnych wyszukiwarkach i na portalach aukcyjnych. Najlepiej to zapytać facetów z czerwonymi nosami, stojących pod GSem i z namiętnością sączących złoty trunek... Oni wszystko wiedzą.
LukP
Nowicjusz
Awatar użytkownika

26 Mar 2009, 21:53

no to sa ziomki :) ale na powaznie w niedziele rano jade na gielde do myslowic moze bedzie co ciekawego uwagi a i co do ceny to na gieldzie zawsze mozna sie dogadac
Barol
Awatar użytkownika

27 Mar 2009, 10:11

przeciez tico jest duzo bezpieczniejsze od malucha i pali mniej
piotrauto
Stały forumowicz

27 Mar 2009, 16:18

a znajde tico w db stanie do 1200zl?? Raczej nie realne
Barol
Awatar użytkownika

27 Mar 2009, 17:53

ale za 1500 realne
piotrauto
Stały forumowicz

27 Mar 2009, 18:19

Domyślam się, że jesteś na malucha zdecydowany bo ci "władza zwierzchnia" narzuciła to rozwiązanie, bo racjonalne argumenty za 126p na pewno nie przemawiają. Nie namawiam Cię, chcesz malucha to bierz go ale tak jako ciekawostkę dorzucę parę ofert.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski