Ekonomiczne do 1000zł

23 Lut 2009, 16:36

Tak w cyklu mieszanym z 9-10 litrów pewnie spali. A no zależy. Silnik 1.3 więc nie podroży Ci specjalnie. Jeśli masz do 26 lat to zwyżka za wiek. Pojazd z powiedzmy 92 roku więc za rocznik też troszkę naliczą.. Wiesz taniej na pewno by było jakbyś wziął na ojca, matkę, wujka kogokolwiek, co ma zniżki i powyżej 26 lat wtedy na bank taniej. A tak jak na siebie to z 1000 minimum chyba.

Ja na przykład prawka nie mam nawet rok, i sobie wyliczyłem, że jakbym na siebie brał to co najmniej 2000 zapłacę, a za tyle to ja samochód chce kupić, dlatego biorę na ojca i wyjdzie mi z 1000 max. To jest trochę chore jak dla mnie no ale takie są popieprzone zasady niestety..
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

23 Lut 2009, 18:44

a co myslicie o fiescie albo charade??
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
mi obecnie podoba sie ta fiesta,a co do kasy to tak jak pisalem mam czas do czerwca wiec choc troche kasy napewno wiecej sie skrobnie
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Lut 2009, 18:54

Nie wiem jak Charade, ale Fiesta to ekonomiczny i spoko samochód. Akurat na jazdę po mieście, i mały silnik czyli mniejsze oc.
warzywo
Aktywny

23 Lut 2009, 19:28

Charade to małe kenomiczne auto miejskie. Z tego co wiem to auto jest mało awaryjne i godne uwagi. Części na pewno będą do niego droższe niż do Fiesty i trudniej znaleźć będzie tańszy zamiennik, jednak auto jest mniej awaryjne od Forda. Jakość wykonania plastików w środku daje troche do życzenia, ale auto miało być tanie, więc u oszczędzano na wykończeniu. Ogólnie na pierwsze auto sprawuje się bardzo dobrze. Znajomy ma takie auto właśnie z 92 roku i jak dotąd nie miał jakieś większej awarii. Jeśli chodzi o spalanie to nie dopytywałem się go, ale powiem Ci że na pewno majątku na paliwo nie wydasz :D Tym bardziej, że auto ma silnik o pojemności 1000cm3. Komfort podróży jest o wiele większy niż w Malczanie i auto ogólnie lepiej się prezentuje. Jeśli już włączyłeś w swoich poszukiwaniach Charade to jest to o wiele lepszy wybór od Malucha czy Skody Favorit.
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek

23 Lut 2009, 20:12

No i mąciłem i wymąciłem :D Fiesta całkiem fajny wóz, nie widać po jej linii nadwozie jej wieku według mnie.Daihatsu miał mój sąsiad i z tego co wiem to mu się nic nie psuło za bardzo. Na pewno oba wozy to lepszy wybór niż 126p!!
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

23 Lut 2009, 20:34

Tym bardziej, że ani Charade ani Fiesta nie są specjalnie drogie. Lepiej dozbierać trochę siana i kupić coś w tym stylu, chyba, że koniecznie potrzebujesz dupowozu ;)
warzywo
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Porządne opony to klucz do bezpiecznych wyjazdów
    W okresie świąteczno-noworocznym i ferii zimowych, gdy setki tysięcy z nas wyrusza na zasłużony wypoczynek, należy pamiętać o kluczowych kwestiach związanych z bezpieczeństwem na drodze. Według badań aż 70% Polaków ...

23 Lut 2009, 20:35

panowie w sobote jade ogladac maluszka :) uwazam ze na rok mi wystarczy a potem jakas fiesta ew sejcento sporting
Barol
Awatar użytkownika

23 Lut 2009, 21:04

Więc powodzenia w zakupie świetnych pierwszych czterech kółek :D Zobaczysz, co swoje to swoje :D Szczerze mówiąc na twoim miejscu wolałbym dłużej "powozić" się maluszkiem i wczasie uytkowania tegoż "dyliżansu" zbierał, ale nie na Fiestę bądź Charade tylko już na auto lepszej klasy, młodsze. Jako, że "Killer" też wozi 4 litery, tak samo jak i Charade czy Fiesta, a auto za dajmy na to 7-8k to już auto, a nie "powóz" 8) Ale to już twoja osobista decyzja :P Tak czy inaczej powodznia i uciechy z pierwszego swojego auta. Szerokości, a co najważniejsze w ostatnim czasie przyczepności :D
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Lut 2009, 21:16

no i tak będzie chyba najlepiej bo z tymi lepszymi autami do 1500zł, jeszcze sprowadzonymi to można się nieźle wpakować, w maluchu na 100% cos sie sypnie (niema nie awaryjnego malacza :lol: ) ale przynajmiej nawet remont generalny malacza wyjdzie taniej niż kilka części do fiesty, no i maluchy masz kupowane w Polsce to w tych nowych rocznikach masz przynajmiej pewna historie tego bolidu :wink:
slawer
Początkujący

Miejscowość: Ruda Śląska

23 Lut 2009, 21:44

dzięki :oops: a do naprawy naszego maluszka wystarcza dobre checi i pare narzedzi i mozna samemu naprawic :lol: a tego maluszka co kupuje to jest dobrze znany u mnie na dzielnicy :) wiecej info co do maluszka napisze za dnia jak bede mial troche wiecej czasu :wink:
Barol
Awatar użytkownika

23 Lut 2009, 22:17

Jakieś foto tego maluszka mógłbyś wrzucić :D A do naprawy masz rację. Jednak wszystkiego sam nawet w takim pojeździe nie naprawisz :) Większość tak, ale nie wszystko. Jednak nie martw się, bo koszty (odpukać oczywiście) będzie znikomy :D
Jeżdżę po to by żyć, żyję po to by jeździć xD
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Lut 2009, 22:42

no prawie wszystko samemu sie naprawi :) foto wrzuce jak maluszek bedzie juz u mnie :) a co do tych informacji to tak:maluszek pochodzi z XII 99r ale 1rej 00r,zielony kolorek,bardzo mało przejechane ponieważ 1wlascicielem byla starsza osoba (dziadek) a potem trafil on w rece syna ktory rowniez malo nim jezdzil a obecnie auto stoi nie uzywane,z tego co mi wiadomo jest on zadbany i w bdb stanie ale to sie okaze po najblizszych ogledzinach,pozdrawiam 8)
Barol
Awatar użytkownika

24 Lut 2009, 11:04

Favoritka niestety szybko gnije i to cała...Częsci do niej są za to niedrogie.Przyspieszenie jak 2 maluchy! Gaz toleruje niezle.
Moim zdaniem jak podjedziesz po kobietę Favoritką,to nie masz większego prestiżu niż 'Kaszlem" ale za to można rozłożyc fotele :wink: A w "Kaszlu" ciężko się do siebie nawet odrócic,a przestrzeń pomiędzy korpsem kierowcy a kierownicą jest tak mała,że nie można swobodnie pomajstrowac przy zamaku od spodni...
:) :D :shock: :P
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

24 Lut 2009, 13:03

hehe :lol: ale moj kaszlak i tak bd przerabiany (lekki tuning) :)
Barol
Awatar użytkownika

28 Lut 2009, 16:08

koledzy jestem zmuszony odkopac znowu temat poniewaz jak niektorzy wiedza dzis mialem kupic maluszka ale niestety byl on w troche kiepskim stanie ale w zanadrzu mialem drugiego ale on rowniez okazal sie klapa.
Wiec szukam innego malucha,mam swoje 4 typy i powiedzcie ktorego wybrac. Za wszelkie info wielkie dzieki :)
[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika