Ekonomiczne do 1000zł

19 Lut 2009, 15:24

witajcie,poszukuje samochodu do 1000zł,a mianowicie silnik góra 900ccm, auto raczej 3drzwiowe i rocznik od 90-91.
Zastanawiam sie nad Fiatem 126p BIS czy to dobry wybór??
Za wszelkie info wielkie dzieki
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Lut 2009, 15:39

Kup sobie zwykłego maluszka, Bisy były problematyczne,ten nieszczesny uklad chłodzenia!Pamietaj o jednym ,gdy już kupisz ten samochod to najodpowiedniejszym olejem do niego jest Castrol RS10w60 :shock: Tam panuja latem okropne gorąca,na ten olej nie załuj kasy,silnik wytrzyma przez to długo!!!Bisa nie kupuj! :twisted:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

19 Lut 2009, 17:27

no ja wiem ze zwykly malacz bylby najlepszy ale jakos nie jestem przekonany do niego ze wzgledu na bardzo maly bagaznik,liczylem na bisa ale juz troche za duzo slysze ze jest gorszy od zwyklego :? a moze jest jeszcze jakies inne autko warte uwagi??
Barol
Awatar użytkownika

19 Lut 2009, 18:03

Za 1000zł nie dostaniesz nic wartego uwagi. Jedynie Fiat 125p. Tak jak już Phantom napisał lepiej zwykłego niż BISa. Szczerze mówiąc wolałbym na twoim miejscu dozbierac do przynajmniej 2.5-3k i dopiero szukać auta. No chyba, że masz zamiar kupić auto na pare miesięcy, bo za taką cenę to samochód nie bedzie w dobrym stanie.
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek

19 Lut 2009, 18:10

za 1000zl to nie masz dużego wyboru. jakbys sie nie upieral przy 3 drzwiowym i silnik do 900cm to mozesz kupic skode 105 albo skode favorit
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

19 Lut 2009, 18:30

no mowiac szczerze 5drzwiowe tez moze byc a autko potrzebne mi jest na dojazdy do szkoly wiec dlatego szukam jakiegos mało palacego autka,
a co do malucha to musze sie pozadnie zastanowic bo mysle ze jest to jedyne auto dla mnie jak na poczatek ale neci mnie ten maly bagaznik :? a autko potrzebuje na jakis rok no gora 1.5
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak samochody widzą nocą?
    Podróżując po zmroku, baczniej wytężamy wzrok. Szczególnie jazda poza miastem szybko staje się w takich warunkach męcząca. Stopniowo obniża się koncentracja kierowcy i pojawia się senność. Wspaniale, gdyby samochód ...

19 Lut 2009, 18:43

Ja tam bym na Twoim miejscu Malucha nie kupował ze względu na bezpieczeństwo, jak wiadomo strefa zgniotu kończy się na silniku.

Może poszukaj jakiejś "parchy" diesla rocznik 86-90:
[url]http://moto.allegro.pl/4029_osobowe.html?id=4029&view=gtext&buy=1&a_enum[16]=2&price_from=800&price_to=1100&order=t[/url]

Tak przeglądając Allegro na szybko trafiłem na to:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Wiadomo, są to graty, ale myślę że oszczędniejsze od Malucha a na pewno bezpieczniejsze, kwestia tylko czy wytrzymają te 1,5 roku... Trzeba by było je prześwietlać dokładnie.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

19 Lut 2009, 19:07

no diesel też jest dobry ale zapomniałem napisac ekonomiczny to tez zeby malo palil ale i male oplaty zeby byly za niego wiec dlatego silnik max 900ccm
Barol
Awatar użytkownika

19 Lut 2009, 19:11

no to tylko maluch

no jeszcze moze bys znalazl starego CC 700...ale watpie
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

19 Lut 2009, 19:11

A jak to wygląda sprawa w silnikach mniejszych niż 1.0 litr??
Nie ma tak jak przy akcyzie że do 2.0 taniej?? :lol:
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

19 Lut 2009, 20:16

Wszyscy podajecie stare roczniki aut. A jemu chodzi o to zapewne, aby tylko lać i jeździć tym autem... Prawda jest taka, że w auta które podaliście na sam początek trzebabyłoby włozyć dwa razy tyle za ile by je kupił, aby doprowadzić je do jakiegos tam "pozytywnego" stanu... W tej cenie jedynym mądrym wyborem uważam Malucha, lub dozbieranie większej sumi i zakup CC, Tico czy nawet SC... Bo bądźmy szczerzy... jeśli będziesz chciał pojeździć dłużej swoim pierwszym autem, to wpakujesz w takie autko majątek, aby je utrzymać sprawne do jazdy :shock:
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Lut 2009, 20:31

Na dojazdy za śmieszne pieniądze poszukaj kanciastej Corsy w roczniku koło 90 spokojnie znajdziesz takie auto.Także znajdziesz Fiestę na chodzie.Patrz tylko czy karoseria jest w miarę.Ostatnio nawet znajomy mechanik pytał mnie czy nie chcę Fiesty za 300zł,którą wziął od kogoś w rozliczeniu a niedługo kończyło się na nią OC.Fiesta była wiśniowa,5 drzwi,1100poj. i zawieszenie w super stanie,silnik też bez wycieków,akumulator prawie nowy,opony ok,zero luzów na kierownicy,jedynie kilka parchów wokół wlewu paliwa,rocznik 91 i była brudna w środku oraz pierdział wydech...Tak więc auto lepsze od malucha na pewno :wink:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

19 Lut 2009, 20:36

artur73 napisał(a):Na dojazdy za śmieszne pieniądze poszukaj kanciastej Corsy w roczniku koło 90 spokojnie znajdziesz takie auto.Także znajdziesz Fiestę na chodzie.Patrz tylko czy karoseria jest w miarę.Ostatnio nawet znajomy mechanik pytał mnie czy nie chcę Fiesty za 300zł,którą wziął od kogoś w rozliczeniu a niedługo kończyło się na nią OC.Fiesta była wiśniowa,5 drzwi,1100poj. i zawieszenie w super stanie,silnik też bez wycieków,akumulator prawie nowy,opony ok,zero luzów na kierownicy,jedynie kilka parchów wokół wlewu paliwa,rocznik 91 i była brudna w środku oraz pierdział wydech...Tak więc auto lepsze od malucha na pewno :wink:

Bądźmy szczerzy.... nie kupisz Corsy A ani Fiesty Mk3 za niecały 1000zł w dobrym stanie :( Albo to auto rozsypie sie jak będziesz wracał nim od sprzedawcy, albo trochę później :(
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Lut 2009, 20:46

Dokładnie, lepiej się chyba wstrzymać i trochę dozbierać niż kupić złom który wyjdzie 3 razy drożej niż jego zakup. Za 2 tys kupisz już chociaż TICO lub CC.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

19 Lut 2009, 23:54

Co wy gadacie.
Ja mialem w swoim życiu kilka aut za mniej niż 1000zl i wszystkie jakos się spisywały:
-skoda 105
-skoda 120
-skoda forman
-ford scorpio 2.5D
-maluch

Ogolnie dobra jest skoda 105, w miarę duże wnętrze, miękkie zawieszenie i bagaznik 2x wiekszy niz w maluchu. mozna taką znalezc za niecaly 1000zl z oplatami i lpg.
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km