Corsa B lepsza z 1.4,1.2 niby też ok ale osiągi gorsze a spalanie praktycznie to samo. Punto jak na pierwsze autko jest ok,czasami mi sie zdarza spotkać jakiś młodych własnie w Puntach. Z innych propozycji to może Fiat Seicento 1.1?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Mam corsę 1.2 i miałem dwie astry 1.4, wybrałbym astrę. Tylko szukaj z dobrymi blachami. Auto przyjemniej się prowadzi po trasie, rozwija ludzką prędkość i nie daje się wyprzedzać jelczom. Po mieście dość zwinne i nie spalało mi więcej niż corsa, a pojemność wyższa. Komfort jazdy zupełnie inny, ale może to była różnica w zawieszeniu, corsa ma twardsze. W środku astra przestronniejsza, rower czy choinka wchodziły bez problemu, w corsie się nakombinowałem jak wiozłem rower;)
Otóż, gdyby ona miała chociaż te 60KM:D Silnik chodził na gazie tylko bo coś od benzyny padło i gasł, odpalała jedynie na benzynie, jak pusciłem gaz to zgasła, ale przy 20stopniach mrozu odpalałem;) Na silnik nie mogę narzekać ogólnie, ale blachy padały więc sprzedałem. Znam gościa bardzo zadowolonego z corsy, 1.2 silnik, zagazowana, więc są gusta i guściki, ja nie lubie takich małych aut jednak
Volkswagen e-up! w pełni elektryczny samochód seryjny Volkswagen przedstawił swój pierwszy, w pełni elektryczny samochód seryjny: nowego e-up!. To prawie bezgłośne, czteroosobowe auto robi wrażenie zasięgiem 150 kilometrów i doskonałą funkcjonalnością. Nowy ...
Otwarcie warsztatu samochodowego - o czym należy pamiętać? Własny warsztat samochodowy to marzenie wielu osób - jego otwarcie stanowi niezwykle ekscytujący krok w biznesie, który wiąże się z możliwością odniesienia sukcesu i satysfakcji zawodowej. Jednakże, aby przystąpić ...
Z tych dwóch zdecydowanie punto. ładniejsze na zdjeciach. A zresztą na korzyść punta powinno ci przemawiac ze punto ma ocynk, tanie cześci, wszyscy je naprawią, i w sumie to jest bezawaryjne ;]
Ja do Punta nic niemam heh.. ale jednak wybrałbym Corse,fakt że też części tanie i każdy też to naprawi ale jednak Corsa będzie mniej awaryjna od Punta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Bierzesz pod uwagę tylko benzynę? Trochę jednak kosztuje, a na spalanie 5l/100 km nie licz, 6l to też chyba wynik na trasie i raczej nie zimą. Moja corsa 1.2 ma większe spalanie. Za 4tys raczej znajdziesz coś z gazem.
barol91 napisał(a):Ja do Punta nic niemam heh.. ale jednak wybrałbym Corse,fakt że też części tanie i każdy też to naprawi ale jednak Corsa będzie mniej awaryjna od Punta.
Dokładnie.
W zasadzie CORSA wygląda na dobrze utrzymaną, stawiam w dalszym ciągu na OPLA
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.