Ekonomiczne, do 7000?

13 Sty 2014, 16:07

Nie, Laguna po lifcie nie. Tak samo uważałbym na te Fabie przy tak niskim progu $$...
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot

13 Sty 2014, 20:30

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :mrgreen:
Skoro Scenic ma takie problemy z korozją, to dla mnie niestety odpada, bo mieszkam na obrzeżach i mam do pokonania 2 km dziurawą szlakówką, żeby dostać się do miasta. I ta przyczepność też nie zachęca.

Natomiast co do Laguny: czy ewentualnie silnik 1.8 spaliłby mniej? Lub czy moglibyście polecić coś w typie Laguny, ale trochę mniejsze - z mniejszym spalaniem?
Paulixia
Nowicjusz

Auto: Nie mam

13 Sty 2014, 20:48

Paulixia napisał(a):Natomiast co do Laguny: czy ewentualnie silnik 1.8 spaliłby mniej? Lub czy moglibyście polecić coś w typie Laguny, ale trochę mniejsze - z mniejszym spalaniem?

1,8 16V spala ok 1-1,5 l więcej niż 1,6 16v,a różnica w koniach to zaledwie 8KM... :)
Jeśli zaś nie chcesz Laguny ,to w zakładanym budżecie spokojnie kupisz Megane . Z tym ,że koniecznie musi to być kombi.Silnik ten sam 1,6 16V ale tutaj jest jeszcze możliwy 1,4-16V -98KM . Też się sprawdzi w tym aucie. Dlaczego tylko kombi? Weszło do produkcji kilka lat po innych odmianach nadwoziowych. Jest więc pozbawione ich pierwszych niedoróbek i wad. Jest lepiej wykonane i bardziej funkcjonalne.Ma nowsze silniki benzynowe. :)
Przykładowe linki:
[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

13 Sty 2014, 21:56

Laguna też rdzewieje :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Sty 2014, 22:40

Ta Meganka z Kutna mi się spodobała, dzwoniłam i jest aktualna. Z tym, że jest sprowadzana, więc dochodzi dużo opłat, ile wyniesie mnie cała rejestracja?
Paulixia
Nowicjusz

13 Sty 2014, 23:12

Ale jest napisane że auto po opłatach więc zostaje koszt rejestracji (256zł) i recykling (500zł).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X1 2008
    W przypadku BMW Concept X1 projektanci zawarli klasyczne cechy i język stylistyczny modeli BMW X w pojeździe nowej klasy. Wyrafinowanie, zwinność, wszechstronność i jakość premium – wszystko to zostało odzwierciedlone ...

13 Sty 2014, 23:30

A legalizacja butli? A karta pojazdu?
Paulixia
Nowicjusz

14 Sty 2014, 03:24

Butla jest na 10 lat homologowana. Jeśli sprzedający powiedział Tobie,że trzeba ją legalizować ,to odpuść to auto ,bo instalacja lpg jest 10 letnia więc stara i będą kłopoty. :no: Lepiej czasem kupić tańszą Megane bez lpg i dać samemu założyć sekwencję za 2,5k. Tych aut jest sporo i można wybrać coś rozsądnego. Ja bym raczej poszedł tym tropem,niż pchałbym się w auto z 10 letnim gazem. :)
Jak pytasz o koszt legalizacji,to myślę że 300-400 pln.
Karta pojazdu jest w cenie rejestracji w urzędzie (256 pln za wszystko).
artur73
Awatar użytkownika

14 Sty 2014, 16:39

Gadałam dzisiaj z gościem, podobno auto nie ma dokumentów do gazu i sam robił legalizację butli, więc zakładam, że jest starszy niż 10 lat, więc zrezygnowałam.
Znalazłam taką:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Warto?
Paulixia
Nowicjusz

14 Sty 2014, 16:42

Jeszcze takie znalazłam:
Paulixia
Nowicjusz

14 Sty 2014, 16:56

1. Zdjęcia robione tak aby kupujący nie wyłapał innych odcieni auta...
A pozostałe dwie zdecydowanie za tanie..
Zobacz na tą
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Sty 2014, 19:51

Jutro jadę obejrzeć tą z pierwszego linka, kosmetyka typu inne odcienie mi nie przeszkadza. Na żywo ocenię :)

Co do linka, który podałeś - za droga dla mnie, z założeniem gazu i opłatami wyniesie mnie 10k :(
Paulixia
Nowicjusz

14 Sty 2014, 19:57

1auto warte obejrzenia na żywo i to pod kątem właśnie tych odcieni o których napisał kon146 :) Nie lekceważ różnokolorowych odcieni lakieru,bo może to oznaczać jakąś poważną kolizję i osłabienie konstrukcji auta. Będzie to tez minusem jak będziesz odsprzedawać to auto.Moim zdaniem to najlepszy na oko egzemplarz z wklejonych. Auta nr 3 z ciemnymi kołpakami nawet nie bierz pod uwagę. natomiast auto 2 ma nowy zderzak przedni i pewnie miało tam jakąś przygodę. nie dyskwalifikuje to auta ,bo na foto wygląda to na kosmetyczną kolizję parkingową. :)
Szukasz auta z okolic Łodzi i w jej akceptowalnym promieniu ?
artur73
Awatar użytkownika

14 Sty 2014, 20:06

Sprawdź w takim razie czy to auto zostało sprzedane ,bo jest warte zainteresowania.
[link do Gumtree wygasł]
:)
artur73
Awatar użytkownika

14 Sty 2014, 20:43

Zobacz jeszcze na tą. Wydaje mi się że maska jest otwarta bo nie powinna tak odstawać
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra