REKLAMA
Witam wszystkich serdecznie.
Potrzebuję w miarę nowoczesnego (2007+), wygodnego samochodu. Przewidywany przebieg roczny to około 25 tys. km z czego 45% po mieście 40% po autostradach i 15% drogi poza miastem. Celuje w segment C oraz D, mniejsze auto nie ma racji bytu dla mnie. Raczej nie chcę sedana, bardziej mi się podobają hatchbacki kombi, crossover etc. ale jak będzie jakiś ciekawy samochód to rzucę okiem. Budżet, który mam do wydania to 35000, ale wolałbym wydać mniej. Wymagania co do silnika to: raczej benzyna z w miarę prostą przeróbką na LPG, ewentualnie diesel do dwóch litrów. Z racji tego, że sporo jeżdżę po mieście od adresu do adresu, niezbędna jest fabryczna nawigacja. Z pozostałych rzeczy, to klimatyzacja, czujnik parkowania z tyłu i tempomat mile widziany.
Moje typy to:
Alfa 159 SW 1,9 jTDM 120 KM - ideał dla mnie poza sztywnym zawieszeniem w mieście oraz koniecznością wybrania silnika diesla do miasta (nie chcę słyszeć kawałów dlaczego alfiści się nie pozdrawiają na drodze. Mam aktualnie zadbaną 156 SW 2,4 jtd i sprawia mi o wiele mniej problemów niż zadbane Audi moich rodziców)
Renault Laguna III Kombi po lifcie - wersja przed liftem mi się niezbyt podoba, a auto jest bardzo dobrze wyposażone i tani jak na swój rocznik, bardzo ładne wnętrze
Lancia Delta - poezja, ale droga jak na to co oferuje
Fiat Bravo - rozważam przy budżecie około 25 tys. , zbiera znakomite opinie i nawet mi się podoba
Citroen C4 II