Ekonomiczne duże tanie w utrzymaniu auto do maks 25 tysięcy

26 Cze 2009, 08:48

Witam zastanawiam się nad kupnem autka dla siebie do maks 25 tysięcy. Niestety będzie stał raczej pod chmurką więc cena 25 tysięcy jest nieprzekraczalna. Nie opłaca mi się po prostu kupować droższego auta. Generalnie chciałbym jakieś w miarę duże auto najlepiej kombi, ale jednocześnie jak najekonomiczniejsze. Najlepiej by było gdyby było bezawaryjne albo jak najmniej awaryjne i tanie w utrzymaniu. Pisząc kombi i w miarę duże nie mam na myśli jakiegoś potwora lecz zwykłe autko tyle żeby było komfortowe i przestronne. Kombi głównie ze względu na to, że często będę musiał wozić 4 nożnego przyjaciela ze sobą, który niestety mały nie jest i raczej nie lubi grzecznie siedzieć w samochodzie. Bardzo proszę o pomoc :(
Master_one
Początkujący

26 Cze 2009, 14:39

Kup Lagunę z 2000 roku. Końcówka produkcji na full wypasie. Teraz całkiem ładne egzemplarze z Francji ściągają. cenowo w granicach 13k. Włóż ze 2-3k w maxizestaw reanimacyjny plus ok. 3k w sekwencję. Zmieścisz się w 18-20k. Będziesz miał bardzo wygodny i obszerny samochód z niezłymi blachami. Przy tym ekonomiczne, niezawodne i sprawdzone w polskich warunkach.

W tej chwili to moim zdaniem najciekawsza opcja, ale popatrzę jak się inni gimnastykują.

ps. Czemu budżet zmalał? Czy auto znowu na 10 lat?
Joter
Aktywny

26 Cze 2009, 15:13

Budżet zmalał, bo koncepcja się zmieniła. Okazało się, że nie będę miał gdzie autka garażować i stwierdziłem, że nie opłacalne będzie kupowanie w tej sytuacji samochodu na lata za duże pieniądze. Poza tym niestety mam jeszcze inne nie przewidziane wydatki ;/. W związku z powyższym szukam dużego autka na powiedzmy 3-4 lata i fajnie by było żeby przez te 3-4 lata nie stał w warsztacie tylko jeździł albo inaczej mówiąc żeby był bezawaryjny i bez rudej, bo mnie to strasznie wkurza.
Co do francuzów i akurat laguny z tego rocznika nie mam do nich przekonania. Tą lagunę o której mówisz miałem okazje użytkować w dieslu i moim skromnym zdaniem ten samochód to porażka znaczy nie pasował mi jeśli chodzi o komfort kierowcy.
Master_one
Początkujący

27 Cze 2009, 12:47

Ja bym wybrał Nissana Almere z silnikiem 1.9 dCi. Samochodzik pojeździ spokojnie więcej jak 3-4 lata.
I taki przykladzik :grin:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
NISMO FAN
dominik26
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz \ Łódzkie

19 Sty 2010, 17:05

A ja polecam Forda mondeo Mk3 2.0 tdci 131 Ps. Wygodne, dynamiczne a przede wszystkim ekonomiczne autko. Sam takim jeżdżę i bardzo sobie chwalę. Spalanie w granicach 6-7 litrów.
profesorTDI
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

19 Sty 2010, 18:44

Nie odkopujcie starych tematów :!:
daniel_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętokrzyskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Reflektory z diodami LED (2007)
    W 2007 roku epokę reflektorów z emitującymi białe światło diodami LED zapoczątkował Lexus. Jako pierwszy producent zamontował je w światłach mijania auta produkowanego na szeroką skalę, a dokładnie w swoim flagowym ...

19 Sty 2010, 22:37

a ja polecam AUDI A6 C4 auto duze 2.5 TDI kombi dynamiczne duze i bardzo wygodne audi to audi rdza go szybko nie rezre silniki bardzo dobre praktycznie malo awaryjne i bardzo ladne auto i jak na taki silnik malo pali miesci sie w 8 litrach
kamilszczak01