REKLAMA
Witam Panów,
Jestem laikiem w temacie samochodów, a bliscy mi mężczyźni znają się jedynie na sportowych gadgetach. Dlatego też, chciałabym poprosić użytkowników tego forum o rade.
Potrzebuję samochodu 4x4 którym będę mogła pojechac komfortowo w trasę, a potem bez problemu poruszać się po górskim terenie.
Nie interesują mnie elektroniczno plasticzane SUVy - im mniej bajerów i elektroniki tym lepiej.
Szukam wyłącznie wersji powyżej 4 drzwi - (lub wersje "long") bo będę wozić ze sobą sporo rzeczy.
Ważny jest dla mnie wygląd samochodu- jestem zakochana w kanciakach typu Jeep Cherokee, ale ponoć ten samochód jest mało ekonomiczny i jak się zacznie psuć to koniec.
Ważna jest dla mnie "małoawaryjność" - nudzą mnie poczekalnie u mechanika
Interesują mnie Diesle, choć najchętniej bym przerobiła samochód benzynowy na gaz.
Ekonomia jest ważna, choć nie najważniejsza i na pewno nie kosztem zmulenia na trasie, bo jeżdżę dosyć dynamicznie i lubię mieć w miarę sensowne przyspieszenie
Zastanawiam się nad Mitsubishi Pajero Sport, choć gdzieś wyczytałam, że słabo się sprawdzają na trasie.
Myślałam też o Nissanie Terrano reszta albo mi się nie podoba, albo jest za droga albo o niej nie wiem
Będę wdzięczna za wszelkie rady.