Ekonomiczne i zadbane

07 Maj 2010, 19:25

Witek2010 napisał(a):Wydaje mi się że tam jest większa szansa trafić na samochód z niecofanym licznikiem

Chyba ze kupisz bezpośrednio od wlasciciela.W innych przypadkach calkowicie tego
nie mozna byc pewnym.Mają b.dobrych nauczycieli.... :mrgreen:
Witek2010 napisał(a):no i wiadomo drogi tam są lepsze to i w lepszym stanie pewnie samochód też by był

Z tym to sie prędzej zgodzę.... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

07 Maj 2010, 19:30

napaliłem się na diesla po pierwsze bo mało pali, ale najważniesze jest to że od początku jezdzilem dieslem i jakoś mi beznyna nie kręci :D lubię klekot .

Np ta audi pewnie z 200 tys ma cofnięte :D

[link do AutoScout24 wygasł]

ale ma normę emisji 2 to świadczy chyba dobrze o silniku. widziałem passata (na żywo) z 2006 roku 60 tys przebiegu 2.0 tdi i miał normę emisji 4 .Wydaje mi się że coś z nim nie tak musiało być....
Witek2010
Początkujący

Miejscowość: jokia

07 Maj 2010, 19:39

Witek2010 napisał(a):ale ma normę emisji 2 to świadczy chyba dobrze o silniku.
Witek2010 napisał(a):widziałem passata (na żywo) z 2006 roku 60 tys przebiegu 2.0 tdi i miał normę emisji 4

Całkowicie zle myślisz.Sprawa przedstawia się zupełnie odwrotnie.
Siedzę w tym temacie więc podam Ci przykład:na dzień dzisiejszy z normą emisji
Euro 2 nie wjedziesz juz do Berlina i Hanoweru.Natomiast 4 i 5 która się nie dawno
pojawiła uprawnia Cię do poruszania się po wszystkich miastach które te normy
wprowadzily... :!: :!: :!: :smile:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

07 Maj 2010, 20:47

mi się wydaje że do 10 tys idzie kupić w miarę diesla.przecież silnik dużo więcej wytrzymna niż benzyna. Nie widzę żadnych plusów beznyzyny do 10 tys :D
Witek2010
Początkujący

08 Maj 2010, 08:35

Witek2010 napisał(a):Dziękuję za odpowiedzi. Jeszcze co dp roveru. Podobno jest to honda tylko inne opakowanie dlatego nie rozumiem dlaczego częsci ciężko dostać do niego i czy każdy mechanik się go podejmie? Ceny częsci są chyba trochę niższe od hondy.

A co do passata lub ibizy to warto jechać poszukać do niemiec? np na autoscount24 można znaleść interesujący samochód. Wydaje mi się że tam jest większa szansa trafić na samochód z niecofanym licznikiem no i wiadomo drogi tam są lepsze to i w lepszym stanie pewnie samochód też by był. Tylko czy warto? czy się opłaca?

Niemcy też już się nauczyli cofać liczniki, chociaż nie sprzedają tak chętnie jak Polacy aut powypadkowych, więc może to jest zaleta. Przebieg nie jest aż taki ważny, lepiej wziąć takiego co ma 300tys. km ale jest w dobrym stanie, zadbany, serwisowany, latał na autostradach, niż takiego który ma 100tys. ale był katowany po mieście o wszystkie krawężniki, nie wymieniano oleju na czas, kręcono silnik na zimno itp. Nie patrz na przebieg bo i tak mało prawdopodobne że dojdziesz jaki jest prawdziwy, patrz na stan.

Tak, Rover niektóre części ma od Hondy, ale nie wszystko, i z tymi może być problem bo to nie jest zbyt popularne autko.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

09 Maj 2010, 09:25

A co powiecie na Hondę civic 1995-2000. Podobno mało awaryjne auta. Jaki najlepiej wybrać silnik? Czy dotyczy ich problem uszczelki pod głowicą jak w rowerze w 1.4?
Witek2010
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

XIX Moto-Piknik NO LIMIT OLSZTYN 2013 / relacja
    Moto-Piknik na lotnisku w Dajtkach już za nami i śmiało możemy stwierdzić że kolejną edycję zaliczamy do udanych. Jest to wyjątkowa impreza w skali regionu i Polski. Nie często możemy zobaczyć tyle obliczy motoryzacji w jednym ...

09 Maj 2010, 09:39

Ja bym wybrał 1.4 90KM i z tego co wiem to raczej nie padają tam uszczelki pod głowicą.Tutaj dość ładny egzemplarz [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Maj 2010, 09:39

Jezeli ewentualnie juz VI to 95-01 i okresl jaka wersja i jaki silnik bo co do uszczelek to slyszalem o pierwszych V
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

09 Maj 2010, 10:45

najbardziej mnie diesel interesuje ale w ttakiej budzie chyba nie ma dieslów? [link do oferty na Allegro wygasł]
Witek2010
Początkujący

09 Maj 2010, 11:59

Sa ale rzadko spotykane na naszym rynku.A co do Civica z linku to ładnie wygląda bo wkońcu odpicowany na sprzedaż,przebieg napewno skręcony ale ogólnie oferta warta zainteresowania,tylko cena do zbicia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

09 Maj 2010, 13:59

jezeli jest odpicowany ;] to watpie by zbil cene ;] z rocznika 97

do barol91:

są? a mozesz mi pokazać jakie? ;] chyba ze po przeróbce coupe
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Maj 2010, 14:08

A prosze Cie bardzo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

09 Maj 2010, 14:48

tak myslalem ze nie ma ;]

ps. panu witkowi i mi chodzi o coupe
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Maj 2010, 14:59

no właśnie :D jednak ich nie ma. a ten link co podałem to pierwszy lepszy przypadkowy chodziło mi o pokazanie budy :D. Z tych wszystkich samochodów najlepsze wydają mi się być ibiza 1.9 tdi lub passat.
Witek2010
Początkujący

09 Maj 2010, 15:33

no ale wiesz ''pokazanie budy'' chodzi Ci konkretnie o 3D ?
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika