Ekonomiczne i zadbane

09 Maj 2010, 19:33

no tak chodzi o takie z tych linków np. czy są takie z diselem:

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]
Witek2010
Początkujący

Miejscowość: jokia

09 Maj 2010, 20:09

Niestety takich z dieslem nie ma.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Maj 2010, 18:37

A co powiecie na temat forda focusa I? Wiem że chyba do rocznika 2002 gniła blacha ale nie wiem czy to prawda. Ile trzeba za takiego zapłacić żeby to chodziło w miarę? silnik raczej diesel ale benzyna+gaz też ewentualnie.
Witek2010
Początkujący

12 Maj 2010, 18:47

No blacha lubi gnić niestety :neutral: z silników tylko diesel bo Fordowskie silniki nie bardzo lubią gaz.Za dobrego Focusa z dieslem pod maską zapłacisz najmniej z 12-13tys.zł.A i do silnika jeszcze to polecam TDDI użytkownicy bardziej go sobie chwalą niż TDCI.
przykładowy link [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Maj 2010, 21:40

a golf 4 1.9 tdi ma pompowtryski. Ile tak mniej więcej może wynosić koszt ich wymiany? i ile wytrzymują kilomterów z 250-300 tys? golf 3 nie ma pompowtrysków?
Witek2010
Początkujący

12 Maj 2010, 21:46

Z tego co wiem to pompowtryski były w silnikach 1.9TDI 130KM.
Barol
Awatar użytkownika

12 Maj 2010, 21:47

Czwórki 1.9 tdi były z pompowtryskami i bez, miały je 101, 115, 130 i 150. Bez są 90 i 110.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

13 Maj 2010, 16:49

jeżeli chodzi o pompowtryski to nie bardzo się opłaca kupować nowe bo są bardzo drogie, lepiej jest zregenerować koszt regeneracji to 300zł/szt + trzeba jeszcze zapłacić za uszczelki i montaż ok. 35zł/szt,
ile wytrzymują? ciężko powiedzieć ale pierwsze objawy ich zużycia pojawiają się przy ok. 300 000 km, trzeba podpiąć pod VAGa i sprawdzić parametry pompek (najlepiej na zimnym silniku) wtedy będzie wiadomo w jakim są stanie
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

13 Maj 2010, 17:13

Czyli lepiej szukać poprostu bez pompowtrysków.

Mam jeszcze takie pytania. Ile trzeba zapłacić za dobrego golfa 4 tdi? Jakie macie opinie o opel vectra 2.0 diesel 105 km. Dobre te silniki są ? pompotryski? :D wiem że blacha gnije jak w fordzie ale jak się dba to nie ma szans ruda. napewno taka vectra jest dużo tańsza od golfa tylko nie mam pojęcia o silniku. Stereotyp kraży że opla silniki nie wszystkie są udane.
Dziękuję za odpowiedzi.
Witek2010
Początkujący

13 Maj 2010, 21:10

Dobrego Golfa IV TDI kupisz za jakieś 14tys.zł.
Barol
Awatar użytkownika

16 Maj 2010, 19:32

Odświeżam wątek i mimo osób które mówią że rover 200 jest zły,drogie części itd. jakoś w to nie wierzę i chcę się przekonać na własnej skórze. Dużo ludzi mówi o aucie a nawet go nie mieli.

Teraz chcę się dowiedzieć (najlepiej od osoby która miała takiego rovera lub ma) czy dużo miejsca jest w miejscu kierowcy chodzi o regulację fotela kierownicy. Myślę że do 12 tys idzie kupić dobrego diesla,(roczniki 95-2000) praktycznie ceny się kończą na 12. Dziękuję za odpowiedzi.
Witek2010
Początkujący

17 Maj 2010, 16:47

Miałem swego czasu Rovera 214Si i na ilość miejsca z przodu nie narzekałem (180cm). W zależności od wersji fotele mają też ustawienia góra-dół (chyba dopiero w 25 i Streetwise), sam samochód jest wygodny i zgrabny.
Masz rację nie słuchając ludzi którzy samochodu nie posiadali a ferują wyroki o kiepskiej dostępności części. Praktycznie wszystko dostępne od ręki, można kupować w dobrych sklepach z częściami, Allegro, Ebay angielski (dobre ceny!) - grunt to kupić samochód w dobrym stanie bo zaniedbany będzie się psuć jak każdy inny.
Jak upatrzysz sobie Roverka to zapraszam na forum.roverki.eu gdzie możesz poprosić o opinię o danej sztuce.
Yog-Sothoth
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

19 Maj 2010, 20:35

Miejsca jest sporo - moj z 98 mial regulowana wysokosc kierownicy i siedzenia. Czesci w normalnej cenie (nie wiem jak z oryginalami, zamienniki dostepne wszedzie od reki, a jak nie to na allegro jest wszystko). Ladny, wygodny i ma pojemny bagaznik jak na takie male autko. Moj psul sie nieustannie i po pol roku uzytkowania nie moglam juz na niego patrzec ale dla porownania dodam, ze moj brat jezdzil 25 i byl bardzo zadowolony, byc moze ja trafilam na felerny egzemplarz
mala88
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań