Ekonomiczne wozidełko do 10000 zł

25 Lip 2014, 22:09

Wszystkie mają mało zdjęć. Z tego co widac to pierwsza faktycznie może mieć org przebieg (ale chyba kombi odpadało w założeniach początkowych z tego co pamiętam;P). Aby ocenić szpary ze zdjęć moim zdaniem nie ma szans w tych przypadkach-kiepsklie zdjęcia lub celowo tak zrobione. Ostatnio oglądając auto na jednym z serwosów www sprzedający podawał przebieg 260 tyś a zdjęcie było z przebiegiem ponad 290 tyś. Wątpię aby ktoś się zwyczajnie pomylił. Osobiście rozważył bym te z gazem i faworyzował tą która ma dłuższy okres ważności butli no chyba że znacznie jest zaniedbana lub oszukany stan faktyczny.
Boban14
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Aatra F kombi
Silnik: 1.7 TDI 80 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

28 Lip 2014, 07:09

Teraz to już rozważam każdą wersję nadwozia, żeby tylko trafić coś w dobrym stanie ;) Z Laguny nic nie wyszło niestety, ale dziś trafiłem na coś takiego [link do oferty na Allegro wygasł] rzućcie swym fachowym okiem. Z tego co widzę to przynajmniej dwóch właścicieli bo dwie naklejki na szybie.
Lukos
Początkujący

Auto: Nie mam

28 Lip 2014, 07:30

Przedni lewy błotnik w innym odcieniu (zdjęcie nr 4) poza tym wygląda ładnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Lip 2014, 19:59

Wygląda ładnie. Torszkę mało informacji od właściciela. Rzut oka na silnik by się przydał. CO do blaszek to moim zdaniem słońce bezpośrednio świeci w ten błotnik i dlatego powstało złudzenie innego odcienia. Troszkę mały przebieg jak na ten rocznik ale to już przy ew oględzinach powinno się wyjaśnić czy możliwe jest jakieś oszustwo. Ładny kolor-nie widać na mim tak brudu:D
Boban14
Nowicjusz

Auto: Aatra F kombi
Silnik: 1.7 TDI 80 KM
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

28 Lip 2014, 20:27

Słońce swieci? To dlaczego reszta ma normalny odcień? Srebrny ładny bo mało sie brudzi ale za to ciężko do niego dopasować odpowiedni lakier.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Lip 2014, 12:24

Dobra, to szukam dalej :) teraz to poszalałem, ale co powiecie na coś takiego? [link do oferty na Olx wygasł]

Moc silnika podciągnięta do 136 kucy, bez FAP, bez dwumasu. Niby zadbany ale boję się diesla jak ognia ;) na moje nieszczęście w benzynie nie mogę nic konkretnego wyhaczyć. Z wad tego modelu z tego co wyczytałem to koło pasowe (nie wiem dokładnie które) i BSI lubiący płatać figle.

Szukać lepiej Laguny czy 406? W ogłoszeniach Laguny są zdecydowanie tańsze a co za tym idzie, miałbym więcej funduszu na dopracowanie autka i założenie LPG. Puziol podoba mi się zewnętrznie natomiast wnętrze Laguny (kokpit i tunel środkowy) bardziej do mnie przemawia. Laguna będzie też chyba bardziej pakowna jeżeli chodzi o użytkowanie przestrzeni załadunkowej pod klapa bagażnika. Znowu blachy lepsze ma chyba Puziol :( I znowu dylemat.
Lukos
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Supercinq Baccara
    Baccara to superwyrafinowana wersja Renault Supercinq: skórzana tapicerka i kierownica pokryta skórą, dopasowane wnętrze w beżowych tonacjach, gałka dźwigni zmiany biegów pokryta czarną skórą, ...

29 Lip 2014, 19:12

Prawa strona w połowie ma inny odcień.
Barol
Awatar użytkownika

30 Lip 2014, 05:59

Kolejna osoba, która zwróciła na to uwagę :roll: czyli tylko ja mam problem z rozróżnieniem odcienia hehe :D Panowie, może Wy wiecie, bo wujek google mi nie pomógł :( czy wszystkie Pugi 406 wychodzące po 1999 roku miały BSI?
Lukos
Początkujący

30 Lip 2014, 09:01

ja swojego nowego wozidełka jeszcze nie kupiłem ale zastanawiam się nad dwoma kandydaturami, VW Bora i Opel astra G? Auto będzie jeździło ok 2k miesiecznie, po Wrocławiu i drogach powiatowych. Który wybór wydaje się wam lepszy?
mumingo
Aktywny

Miejscowość: Trzebnica/Wrocław

30 Lip 2014, 09:22

Ogólnie nie bardzo jestem nastawiony na autko z Niemiec, ale spójrzcie proszę na to ogłoszenie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Lukos
Początkujący

31 Lip 2014, 06:19

A co powiecie na to?
[link do oferty na Olx wygasł] ewentualnie [link do oferty na Olx wygasł]
Lukos
Początkujący

11 Sie 2014, 05:57

Panowie, a co powiecie na coś takiego?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Czy auto sprzedawane przez konkretnego dealera danej marki jest faktycznie po przeglądach? Będzie pewniejsze niż z komisu czy od prywatnego właściciela?
Lukos
Początkujący

11 Sie 2014, 06:30

Wygląda na zadbaną sztuke,ja bym obejrzał choć cena troche zawyżona ale jeśli faktycznie jest ok to warto dołożyć.
Barol
Awatar użytkownika

11 Sie 2014, 08:46

Czy dealer marki czy zwykly handlarz - niemal jedna ch...a. Mi kiedys autoryzowany dealer Hondy wciskal CR-V, niby bezwypadkowa ale ze bylem ze specem to odkryl, ze caly tyl samochodu byl powypadkowy.... I co powiedzial dealer?... Ano stwierdzil ze to auto nie dla nas i nas wyprosil... I dalej samochod byl sprzedawany jako bezwypadkowy... Takze mimo ze dealer i tak warto wszystko dokladnie sprawdzic ;)
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 07 05 2013
Auto: Freemont / Scion tC / Trafic
Silnik: 2.0jtd / 2.4 vvti
Typ: SUV

18 Sie 2014, 11:34

Niestety, ktoś mi buchnął autko sprzed nosa. Brakło mi jednego dnia :( szukam dalej - co powiecie o tym modelu? Mało zdjęć ale może coś wypatrzycie [link do oferty na Olx wygasł] Od właściciela wiem, że ma instalację gazowa firmy Stefanelli, kilka niewielkich odprysków lakieru, wymienioną przednią prawa szybę w drzwiach (ktoś włam zrobił), tylne hamulce (szczeki) do wymiany.

Ewentualnie taki Puziol [link do oferty na Olx wygasł]
Lukos
Początkujący