Ekonomiczne wozidełko do 10000 zł

15 Gru 2014, 08:27

Gość od Laguny przestraszył się chyba gradu pytań i raczej nic z tego nie wyjdzie :( na dobry początek nowego tygodnia [link do oferty na Olx wygasł] wizualnie mi się podoba, wyposażenie takie jak by mi pasowało, przebieg razy 3 i będzie zbliżony do oryginału :) Co Wy na to?
Lukos
Początkujący

Auto: Nie mam

15 Gru 2014, 08:41

No bardzo ładna,ja bym napewno obejrzał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Gru 2014, 08:23

Parę informacji odnośnie tej Vectry z ogłoszenia - może komuś się przyda. Kompletnie wyprana tapicerka - zero śladów zabrudzenia. Lakier piękniejszy niż w lakierni Opla. Obszycie kierownicy - praktycznie zero śladów zużycia. Silniczek czyściutki a dodatkowo zbiorniczki płynów wyglądają jak nówki sztuki - ten od płynu chłodniczego raczej taki idealny nie powinien być. Osłona silnika wygląda jak nowa. No raczej go w stodole pod sianem nie trzymali, więc resztę sobie sami dopiszcie :)
Lukos
Początkujący

19 Gru 2014, 10:59

Odpicowany na sprzedaż..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Gru 2014, 11:12

Widzę, że Passek już wyparował ;)
Lukos
Początkujący

19 Gru 2014, 11:25

Ciężko się przebrnąć przez te 16 stron, więc zapytam po przeczytaniu Twojego pierwszego postu - czy Fiesta mk6 1.3 wciąż wchodzi jeszcze w rachubę czy tylko większe auta? (bo widzę, że raz wrzucasz Corsę, a chwilę potem Vectrę :) )

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ok. 70 km od Zawiercia, gościu ma zazwyczaj zadbane autka i nie ściemnia w opisach (kupiłem od niego sto lat temu Golfa IV i brat jeździ nim bezawaryjnie do tej pory, kilku znajomych też kupiło od niego parę aut i są zadowoleni). Zobacz go, bo aż serce boli kiedy się patrzy jak męczysz się z zakupem auta :)
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

19 Gru 2014, 11:30

Nie nie,passek dalej aktualny.
[link do oferty na Olx wygasł]

wiem że powinienem sobie już odpuścić ale dorzuce coś jeszcze :mrgreen:
wiem że brak klimy ale wygląda bardzo ładnie no i z 1ręki więc cała historia będzie znana.
Barol
Awatar użytkownika

19 Gru 2014, 11:59

Łysy30 - tak dalej aktualne. Bo ogólnie rozważam albo coś małolitrażowego w mniejszej budzie (bo ja się jakoś przemęczę, a zonie będzie w sam raz) albo coś starszego ale w większej budzie do LPG (wtedy zona ma problem). Mnie chyba bardziej serce boli niż Ciebie, bo sprzedałem autko które sobie ceniłem i nie mogę zastępstwa znaleźć ;) podoba mi się ta Fiesta - a skoro piszesz, że raczej uczciwy sprzedawca to się chyba wybiorę w weekend kuknąć :) A nie wiesz może, czy to autka do opłat czy opłacone?

Barol - ten Passek ma za dużo mocy - będę się bał żonę samą z dzieciakiem tym puścić w trasę :wink:
Cordobę też oglądałem ale brak klimy to wielki minus - na trasie którą robię są zawsze korki i w lato byłoby ciężko wytrzymać w autku niestety.

Tak, wiem że dzień w którym zakupię autko ogłosicie na forum świętem ;) a ja się schleję do nieprzytomności :ok:
Lukos
Początkujący

19 Gru 2014, 12:19

Mało mocy żle,dużo mocy też żle,Ty faktycznie niewiesz co chcesz :roll:
Teraz przypadkowo natknąłem sie na viki z mojego miasta którą dobrze znam,stoi na osiedlu gdzie mieszka mój dobry kolega więc często ją widywałem,auto z tego co pamiętam było kiedyś uderzone z przodu i na zdjęciach wygląda że od młodego gniewnego ale było użytkowane normalnie zresztą koleś ma ją pare lat.
Barol
Awatar użytkownika

19 Gru 2014, 12:52

Barol napisał(a):Mało mocy żle,dużo mocy też żle,Ty faktycznie niewiesz co chcesz :roll:

Gdybym brał auto tylko pod siebie to nie byłoby problemu - ale wiem, że takowego sobie nie kupię bo raz że 3 drzwiowe, dwa że coupe a trzy że z tyłu to miejsca praktycznie brak :D
Lukos
Początkujący

19 Gru 2014, 12:57

Co z tą Vectrą co wkleiłem? Jeden dzień roboty i wracasz do serii czyli zmieniasz zawieszenie i koła i zostanie kasa na montaż klimy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Gru 2014, 13:12

Aż z ciekawości zawitałem na stronach klubowych Vectry, żeby zobaczyć jak wygląda montaż, ile z tym roboty i jakie są koszta - skóra nie warta wyprawki. A Vectra wygląda super (mówię o wnętrzu bo z zewnątrz faktycznie jak od młodego gniewnego).
Lukos
Początkujący

19 Gru 2014, 13:36

Lukos napisał(a):A nie wiesz może, czy to autka do opłat czy opłacone?

Do opłat, ale od czego są negocjacje :) Jeśli jest w dobrym stanie to wg mnie warto dopłacić, sam wiesz jak trudno znaleźć dobre auto w Twoim budżecie.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

19 Gru 2014, 14:23

Jeszcze nic nie kupiłeś :shock: podejrzewam że skończy sie na jakimś starym szrocie.

zerknij na to
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

19 Gru 2014, 14:27

Rzeczywiście dużo da się powiedzieć po 1 zdjęciu bravy z pierwszego linku jak co to poproś o więcej zdjęć. :yes:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010