Ekonomicznie 10-13 tyś, polecicie?

26 Cze 2012, 15:23

Cześć, od dłuższego czasu rozglądam się za samochodem. Będzie to mój pierwszy pojazd, jednak doświadczenie w jeździe już mam. Nie szukam 150koni mechanicznych, spokojnie mi wystarczy mniej. Pojemność jednak chciałbym zachować powyżej 1350ccm. Rozglądając się mogę zauważyć:

AUDI a3 TDI <- trafić na egzemplarz udany, ekhm da się w tej cenie?

POLO IV SDI, 1,4TDI, 1,4 benzyna << sprytne autko, jeździłem dużo 6N i było ok.

Honda Civic VII << da się w tej cenie? wątpię troszkę.

Fiat Stilo 1.9 JTD << trudno dostępny samochód.

Opel Astra 1.7 TDI ( isuzu:) ) lub 2.0 << strasznie rdzewieje, na giełdzie nie widziałem, żadnego bez zjedzonych progów.

Ford Focus 1.8 TDDI << podobno rdzewieją, dziwnie nie spotkałem jeszcze żadnego ze rdzą.

Mazda 323f 2.0 << podobnie jak Astra, rdza wszędzie.

Możecie nakierować mnie na najlepszy wybór? Serce skłania ku AUDI jednak kwota jaka jest taka jest. Co o tym myślicie? A4 zdaje się jeszcze droższe.

Priorytetem jest niezawodność, brak rdzy i w końcu niskie spalanie. Jestem gotowy po kupnie samochodu zainwestować w niego jeszcze 1-2 tyś zł w okresie 2 miesięcy.

Docelowo auto nie raczej nie będzie przejeżdżać więcej niż 500km miesięcznie. Może audi w benz? Raczej podskoczyć we Wrocławiu gdzieś na drugi koniec miasta (preferuję komunikację miejską) oraz wyjazdy poza miasto > 50km.

Jaki wybór według was byłby najlepszy w moim wypadku?
underlife
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Praktyczny mały samochód hybrydowy
    Samochody z alternatywnymi napędami od lat systematycznie zyskują na popularności, a prym w tym segmencie wiodą tańsze i bardziej praktyczne od samochodów elektrycznych modele z napędem hybrydowym. Ile kosztuje ekologia? ...
    Lexus CT - 9 rzeczy, których o nim nie wiedziałeś
    CT to najmniejszy i najtańszy model w ofercie Lexusa. Ale równie ważny w historii japońskiej marki, co dużo większe i mocniejsze auta. Lexus CT zrewolucjonizował segment luksusowych kompaktowych hatchbacków, ...