Witam, to mój pierwszy post na forum, do tego od razu chamsko o pomoc się dopytuję, ale co począć, może mam na nią jakieś szanse.
Tak więc poszukuję samochodu dla siebie i okazyjnie dla pasażera płci ładniejszej. Do wydania mam 4 000PLN, mogę lekko nagiąć w górę, ale to musiałby być coś naprawdę wartego uwagi. Wymagań dużych nie mam, wiadomo, za taką kwotę nie ma co oczekiwać cudu, okazji i stanów jak nowy:P. Co do wyposażenia, to wspomaganie, fajnie by było mieć z przodu elektryczne szyby dla własnej wygody, co by nie kręcić korbką w trakcie jazdy (wkurza mnie to). Poza tym:
- 4-5 drzwi, najlepiej w liftbacku/sedanie. Nie mam również nic przeciwko hatchbackom
![Uśmiechnięty :)]()
kobieta za to narzeka że kombi wyglądają jak karawany, ale jak trafi się jakieś ładne to może nie wyrzuci mnie na kanapę.
- silnik, do 2 litrów, najlepiej benzyna z podtlenkiem, lub sama benzyna. Do używanych dieslów jakoś nie mam zaufania
- lokalizacja, Mazowsze północne, najlepiej Płońsk i bliskie okolice (Sochocin, Joniec, Nowe Miasto, Nasielsk, Cieksyn, Ojrzeń, Załuski)
- segment C lub D
Nie mam jakichś preferencji co do modelu, ale chciałbym uniknąć wytworów japońskiej myśli technicznej, tak samo VW ze względu na popularny w kraju podatek od symbolu tej marki.
Moje typy:
- Skoda Felicia
- Renault Laguna I
- Renault Megane I
- Peugeot 306
- Peugeot 406
- Daweoo Lanos
- Opel Astra F
- Citroen Xantia II
- Seat Cordoba
- Mercedes W201
- Audi 80 B4
Lista jest całkiem spora, nie mam uprzedzenia do pojazdów znad Loary, również Tamizy (Rover). Podoba mi się także Ford Focus w hatchbacku, ale w tej cenie znalezienie ładnego egzemplarza może graniczyć z cudem. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.