Ekonomiczny Francuz/Japończyk hatchback do 9 tys (LPG)

16 Wrz 2012, 15:41

Witam,
na wielu forach czytałem, że w tych pieniądzach nie opłaca się kupować aut francuskich bo stanowią skarbonkę bez dna - to prawda? Auta jakie mi sie podobają to Peugeot 206, Renault Megane (coupe?), Nissan Almera (n16) i Seat Ibiza III ale jest trochę poza moimi możliwościami finansowymi. Które z tych aut i w jakich silnikach dobrze znoszą gaz? Macie jakieś inne propozycje oprócz Astry i Vectry?
Morgan
Nowicjusz

16 Wrz 2012, 18:23

Ford Mondeo Mk2 Mk3 dobre tanie solidne Ewentualnie Omega B ale uwaga na korozje
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Wrz 2012, 18:43

oba odpadają, są za duże to raz a ekonomiczne też nie bardzo. Szukam auta głównie do miasta - rzadko w trasę.
Morgan
Nowicjusz

16 Wrz 2012, 18:46

To jak do miasta to Focus 1 uwaga na rdze lub Astra h tutaj też rdza
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Wrz 2012, 19:13

focus fajny ale nie wiem czy dostanę dobry model w tych pieniądzach? A moze Corsa C, Honda Civic VI?
Morgan
Nowicjusz

16 Wrz 2012, 19:47

Nie kombinuj- kup francuza.
Męczyć się z rdzą w starym Oplu czy Fordzie jak można kupić Peugeota czy Citroena w ocynku i silniku który dobrze znosi LPG czego nie można powiedzieć o np. benzyniakach Forda.
Almera rdzewieje również, Ibiza jest całkiem ok ale jeśli już to lepiej kupić Polo jest jakby solidniej złożone.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Europejski Program PHEV Toyoty
    Toyota rozpoczęła projekt Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) w roku 2007. W 2008 r. przeprowadzono próby drogowe prototypowych pojazdów we Francji i Wielkiej Brytanii. W roku 2010 w ramach drugiej fazy projektu ...