Ekonomiczny samochód do pracy dla ojca 6tyś

07 Sty 2014, 16:26

Jak Ci się podoba to zobacz jeszcze inne auta z tej okolicy i wtedy obejrzysz kilka/kilkanaście. Do jednego nie ma co jechać az 200km
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

07 Sty 2014, 16:37

Tak zrobię, jednak najpierw pojadę obejrzeć tą Meganke z Łodzi i tą czerwoną z okolic Pabianic.
brt0555
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 1993
Auto: Nie mam

07 Sty 2014, 22:53

To bordowe Megane już chyba nieaktualne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Sty 2014, 23:12

Niestety zdazylem tylko zadzwonic i sie dowiedziec ze sprzedane :(
Szukam dalej, megane classic i hatchback bardzo mi się podobają.

Znalazłem ładną megankę, ale cena powala:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
brt0555
Początkujący

08 Sty 2014, 20:06

Co powiecie na to:
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
Oba ładne :)
Wiem, że na accord w tym budżecie nie mam co liczyć, więc może taka civiczka?

[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
A te jak?
brt0555
Początkujący

08 Sty 2014, 20:53

1. Civic za tani
2.Carina bardzo fajny samochód, cena ok, tylko ciekawe jak z blachą i trochę dużo tych wyświetleń
3.Lanos jeżeli jest to silnik 1.4 to odpuść a jeżeli 1.5 to można zobaczyć.
4.Mondeo wygląda ładnie ale musisz sprawdzić czy z gazem wszystko w porządku oraz blacha.
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, pilnuj ciśnienia w oponach
    Choć wiele osób planuje wakacyjny urlop z dużym wyprzedzeniem, to często w swoich przygotowaniach do podróży nie uwzględnia kontroli stanu technicznego pojazdu. Szczególnie ważna jest kontrola ciśnienia ...
    Nowa Kia Carens - kompaktowy MPV
    Kia Carens to kompaktowy MPV (Multi-Purpose Vehicle) zaprojektowany całkowicie od nowa z myślą o potrzebach nowoczesnej rodziny. Aerodynamiczna sylwetka, design "cab forward", wybór czterech jednostek napędowych, czterech ...

08 Sty 2014, 21:02

Mi osobiście sie nie podoba Mondeo w sedanie ale kwestia gustu no i te dywaniki..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Sty 2014, 21:06

Dywaniki można zmienić, mi osobiście mondeo tylko sedan lub liftback, bo kombi to już duże auto.

Szukam meganki classic albo cariny innej ale ciezko i narazie zastoj w okolicach :(
Vectra z pierwszego postu sprzedana-a tak naprawde wystawiona jeszcze raz przez handlarza :)
brt0555
Początkujący

08 Sty 2014, 21:18

A coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] cena troche niska ale to pewnie dlatego że białe i auto po przejściach ale z drugiej strony sprzedający pisze co i jak,silnik dobry do gazu no i zostanie kasa na podpicowanie.
Barol
Awatar użytkownika

08 Sty 2014, 22:05

Ten 1wszy civic.. cena nieco niska tak więc coś będzie do zrobienia przy nim. Jeżeli to nie blacharka to bym się przyjrzał. W podobnych kwotach VI gen. sedany kilka razy się sprzedawały na ogólnopolskim forum hondy od zaufanych ludzi. Chociaż faktem jest, że za relatywnie niską cenę trafić niezjedzonego przez rudą civica jest strasznie trudno, sam coś o tym wiem (choć nie jest to niemożliwe jak niektórzy tu sądzą).

Lanos ma 1.5 pod maską, nie wkręcaj chłopakowi. Ze zdjęć się niewiele wywróży zwłaszcza, że mało ich i są w wątpliwej jakości. Tani w zakupie, bardzo tani w eksploatacji, na poziomie astry f ceny części (kilka pasuje od niej).

Co do Cariny, nie jeździłem. Rodzice znajomego od nowości mają i z tego co rozmawiałem kiedyś z jego ojcem to auto bardzo solidne i godne plecenia.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

08 Sty 2014, 22:16

Barol Scenic fajny, tylko że kombiaka mamy w rodzinie jako auto właśnie typowo rodzinne, więc tak duży samochód nie jest nam potrzebny, niestety biały kolor odpada-przejadł nam się ten kolor, bo mieliśmy parę autek białych.

Co do Lanosa, to jest to fajna opcja, jednak nie wiem czy nie lepiej wziąć ciut starszą astre,meganke czy nawet coś wielkości vectry w zamian za lepszy komfort(nie chodzi tu o znaczek bo on nie jeździ i nie mamy "parcia" na prestiż).

https://login.gg.pl/rd_login?IMToken=1c ... 40d49b56aa

Taka astra jest w okolicach bardzo blisko,wszystkie pokrowce do wywalenia, a tak to myślę, że całkiem fajna, podjadę bo mam blisko.
brt0555
Początkujący

08 Sty 2014, 22:23

A Leganza? Bardzo fajne duże auto z dobrym wyposażeniem i mocnymi silnikami. Za 6k już coś znajdziesz :)
Koniu
Forumowicz VIP

08 Sty 2014, 22:25

Tudzież Nubira jak jesteśmy w temacie 'Dajewo'. Po lifcie jedno z fajniej wyglądających aut tego producenta.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

08 Sty 2014, 22:30

Nubiry i Leganzy z mojej okolicy:
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
brt0555
Początkujący

08 Sty 2014, 22:38

W tej Astrze ponad 2000wyświetleń i brak chętnych? A to jest najlepsze "wymiana rozrządu 2112r" już tak póżno mamy :shock:
z tych Daewoo to pierwsza Nubira wygląda ok,druga jakby troche wieloodcieniowa,pierwsza Leganza tak samo i jakby pędzlem malowana a ostatnia to już wogóle jakiś szrot za te pieniądze.

A myślałeś może nad Lancią? Również bardzo fajna limuzyna z bogatym wyposażeniem i dość wygodna.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika