08 Maj 2015, 21:30
Witam wszystkich,
Szukam ekonomicznego małego samochodu, mój budżet to około 4 tysiące złotych, tak do 5000 z opłatami.
Będzie to moje drugie auto. Zaraz po zdaniu prawka kupiłem Astrę G, ale powiem szczerze, że było dla mnie jednak za duże. Naciąłem się też ze starym gazem i paliło naprawdę dużo. Astrę już sprzedałem, bo choć jeździło mi się nią dobrze, to jednak kosztowała mnie zbyt wiele i wydawało mi się, że auto nie będzie mi potrzebne po przeprowadzce do Wrocławia.
Jednak przydałby mi się samochód i rozglądam się za czymś mniejszym i tańszym w utrzymaniu. Używany będzie chyba tylko w weekendy - na wyjazdy w góry z rowerem (bagażnik na dach) i powroty do domu - trasy do 150km na raz.
Silnik mały, ale wracając do miasteczka dobrze byłoby móc zabrać 2-3 osoby z małym bagażem - małe auto da radę komfortowo jechać z takim obciążeniem?
Auto na jakieś 3-4 lata, bo myślę, że po tym czasie będzie już mnie stać na coś lepszego.
Mój typ to Punto II - spora ilość ofert i samochód jest dosyć tani. Czy to odpowiedni budżet na ten model?