Fiat croma porada

04 Maj 2015, 12:31

Witam, zdecydowałem się na zakup fiata cromy po lifcie ale mam takie pytanie co do automatów, jak się sprawują, czy nie są mulaste, jak z awaryjnością. Najbardziej odpowiadałby mi sinik 2,4 jtd 200km, bo jak słyszę ten dźwięk to aż mnie ciarki przechodzą :D jeździłem alfą 156 2,4 i uwielbiam ten silnik, jego pracę i elastyczność ale cromy mają tylko automat w tym silniku i trochę się jego obawiam, bo co mi po mocy jak skrzynia może być do dup*y, tym bardziej że nie ma takiego dużego wyboru tego auta, 120 km może być trochę za mało, 150 km to w sam raz ale jakby 2,4 miał manuala to bym się nie zastanawiał, chyba że dobra jest ta skrzynia automatyczna.
Proszę żebyście się coś wypowiedzieli na temat automatów
goalabek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 09 1993
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: nie mam

05 Maj 2015, 19:00

nikt z forumowiczów nie miał styczności s cromą w automacie?
goalabek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 09 1993
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: nie mam

05 Maj 2015, 21:30

Z tego co kojarzę to automat firmy ZF a to bardzo dobra firma, z której skrzyń korzysta wielu renomowanych producentów. Niską trwałość mają za to klocki hamulcowe - osiągi+masa auta robią swoje
Info o skrzyni szukaj raczej na stronach klubowych/miłośników marki, modelu, bo tutaj nikt nie ma takiego auta. Klubowe info zawsze są nieocenione w kwestiach technicznych :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS Sriracha Red ze złocistymi płatkami
    Z okazji amerykańskiej premiery nowej wersji sedana IS, Lexus przygotował wyjątkowo pikantną stylizację tego modelu, w żartobliwy sposób nawiązującą do jednej z najostrzejszych odmian sosu chili. Auto prezentowane ...
    Nowy Lexus CT pojawi się do końca 2017 roku
    Według tajwańskiego portalu U-Car, nowa generacja luksusowego, kompaktowego hatchbacka Lexus CT ma się pojawić jeszcze w tym roku i będzie oparta na tej samej platformie, co najnowszy model Toyoty Prius. Atmosfera medialna ...