Eksploatacja - samochód do 2.5tys £ -12.5 tys zl anglia uk

18 Sty 2014, 19:02

Czesc Wsystkim. Fajne, że trafilem na ten temat,poniewaz mam podobna sytuację. Tez szukam auta w UK,budzet Mój jest troche mniejszy- ok 2k ale jak nic nie znajde to prawdopodobnie go podwyzsze. Generalnie malo jezdze,rano z dziewczyna do pracy jakies 4 km w jedna strone i wieczorem ja do pracy jakies 10km w jedna strone.Rowniez szukam benzyniaka,chcialbym zeby byl w miare młody (8-9lat) i zeby nie mial duzych opłat.

Do rzeczy :)
Moj typ to rowniez Ford Focus 1.6 rocznik 2006
lub
Fiat grande punto 2006-2007
ewentualnie Opel astra 2006+
Jakie macie zdanie o Grande Punto? S

Cześć. Fajnie, że podłączyłeś się pod temat. Może coś wynajdziemy.

To benzyna lepsza na krótkie trasy? Ewentualnie benzyna wyjdzie lepiej przy mały kilomatrażu w roku?

Tak patrze i taki Ford Focus 2006-07 to nawet fajne składki by mi wyszły.
Choć taka astra może i lepiej wyść. Lepiej rocznikowo:)
mrow007
Nowicjusz

Auto: seicento

19 Sty 2014, 03:31

Z tego co wyczytalem to silniki diesla potrzebuja duzo wiecej na rozgrzanie sie,ze sa oszczedniejsze przy wiekszych trasach gdy wiecej sie uzytkuje auto. Jezeli jezdze 2x dziennie po 20-30minut to nie wiem czy mi sie oplaca kupowac drozszego diesla. Jak mam go wlasciwie uzytkowac to podobno mam po odpaleni poczekac z 2 minuty zanim rusze i zanim go zgasze to tez odczekac aby wychlodzic turbine.Dla mnie to strata czasu przy podrozy 20 minutowej...moze sie myle to mnie poprawcie
dzikolo
Obserwowany

Auto: Nissan
Silnik: 1.8

20 Sty 2014, 21:25

Tak przeglądam oferty i widzę, że

Ford Focus 2006 i Opel Astra 2006 są w bardzo podobnych cenach. Nawet Opel wychodzi troszke lepiej. Oba w silnikach 1.6 Powiedzcie mi czy jest jakaś zasadnicza różnica pomiędzy Focusem 1.6(2005-07) a Opel Astra 2006-07 ?
mrow007
Nowicjusz

Auto: seicento
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Warsaw Oldtimer Show 2018 / relacja
    Klasycznie piękne oldtimery i youngtimery można było obejrzeć w majowy drugi weekend na V Targach Pojazdów Zabytkowych Oldtimer Warsaw Show 2018 które odbyły się w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie. To największe ...