Elektroniczne układy wtryskowe

04 Sty 2011, 19:56

Witam nie wiem czy wybrałem w pełni dobry dział ale mam nadzieje że tak ;) mam na jutro zrobić referat na temat "Diagnostyka elektronicznych układów wtryskowych" może mi ktoś powiedzieć co tam zamieścić ? znalazłem narazie różne dane na temat działania układów wtryskowych i myśle czy zamieścić też coś o układach zapłonowych... nie wiem czy dobrze rozumiem ten temat. Czy mam opisywać działanie wtryskiwaczy pomp paliwa itd ? pomóżcie ;)
Freeman
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

04 Sty 2011, 20:49

prędzej opis jak realizowane jest sterowanie dawką, kątem wtrysku, ciśnieniem w układach z elektronicznym wtryskiem,
rozdzielenie na różne sposoby rozpoznawania usterek, i sposoby pozyskiwania danych o parametrach wtrysku.

OBD :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

04 Sty 2011, 20:59

A posiadasz może jakąś dobrą krótką i treściwą lekturę na ten temat ? Czy np zrobić dla jakiegoś konkretnego samochodu z książki serwisowej ? :)
Freeman
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

04 Sty 2011, 23:42

no mam ale w wersjo papierowej :mrgreen: więc raczej nei przydatna dla Ciebie,
niestety musisz pogrzebać w sieci,
troche późno się za to zabierasz bo teat na prawde rozległy :mrgreen:
w sieci masz dość dobrze rozpracowane silniki TDI WV (te nowsze) z całymi opisami systemów, kiedyś tego szukałem jak miałem jeszcze golfa :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyoty Camry 8 generacji
    Fabryka Toyota Motor Manufacturing, Kentucky, Inc., (TMMK) rozpoczęła produkcję Toyoty Camry 8. generacji. Nowa Camry zadebiutowała na targach w Detroit w styczniu 2017 roku. Model jest produkowany od 1982 roku, a od 15 lat ...
    Renault Supercinq GT Turbo
    W styczniu 1985 roku, czyli zaledwie cztery miesiące po wprowadzeniu Supercinq, pojawiła się wersja GT Turbo. Był to samochód o nowoczesnej stylistyce, innowacyjnie rozwiązanym wnętrzu i bardzo dobrych osiągach. Jak ...