Elektryka Seat Cordoba FL

13 Paź 2016, 16:36

Witam,
Wydaje mi się to dziwne, dlatego piszę ten post. Otóż po załączeniu świateł pozycyjnych na liczniku (desce rozdzielczej), zapala się wyświetlacz z informacjami, oraz budzą się wskaźniki temperatury i poziomu paliwa. Dane typu godzina, i przebieg świecą sie cały czas, nawet po zamknięciu auta i wyjęciu kluczka. Dodatkowo pod fotelem mam jakiś przewód dwu-pinowy i za cholerę nie wiem do czego on może służyć. Czy to jest normalne ?
dawai
Nowicjusz

Auto: Dotąd nie znane

13 Paź 2016, 18:55

dawai napisał(a):Otóż po załączeniu świateł pozycyjnych na liczniku (desce rozdzielczej), zapala się wyświetlacz z informacjami, oraz budzą się wskaźniki temperatury i poziomu paliwa
To że zapala się podświetlenie i licznik to raczej normalne przy pozycjach. Sprawdzałeś czy jak zamkniesz samochód to nie zgaśnie po kilku minutach?

dawai napisał(a):Dodatkowo pod fotelem mam jakiś przewód dwu-pinowy i za cholerę nie wiem do czego on może służyć
Może od napinacza pasów bezpieczeństwa lub od podgrzewania fotela? Patrzyłeś pod drugim fotelem czy masz taki sam kabelek z taką kostką i dwoma pinami?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

14 Paź 2016, 14:37

Pod drugim fotelem brak, dziś po załączeniu świateł mijania nie bylo problemow, załączyły się światła i koniec. Nie wiem czego była to wina. Jeszcze jedna rzecz mnie bardzo irytuje, radio podczas gdy kręcę rozrusznikiem gra normalnie a nie jak w większosci samochodów wyłącza sie i włącza po uruchomieniu silnika. Jak zaradzić temu?

No i nie rozwiązałem kwestii zegarów, godziny i km, które świecą sie cały czas.
dawai
Nowicjusz

Auto: Dotąd nie znane

17 Paź 2016, 17:49

dawai napisał(a):Jeszcze jedna rzecz mnie bardzo irytuje, radio podczas gdy kręcę rozrusznikiem gra normalnie a nie jak w większosci samochodów wyłącza sie i włącza po uruchomieniu silnika. Jak zaradzić temu?
Radio masz oryginalne?
Jak nie to czy bez kluczyka w stacyjce też gra?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Droga hamowania vs droga zatrzymania
    Droga hamowania to odległość przebyta przez samochód od momentu uruchomienia hamulca do całkowitego zatrzymania auta. Natomiast aby poznać drogę zatrzymania, trzeba doliczyć odcinek, który przejedzie samochód ...