Elektryka Seat Cordoba FL

13 Paź 2016, 17:36

Witam,
Wydaje mi się to dziwne, dlatego piszę ten post. Otóż po załączeniu świateł pozycyjnych na liczniku (desce rozdzielczej), zapala się wyświetlacz z informacjami, oraz budzą się wskaźniki temperatury i poziomu paliwa. Dane typu godzina, i przebieg świecą sie cały czas, nawet po zamknięciu auta i wyjęciu kluczka. Dodatkowo pod fotelem mam jakiś przewód dwu-pinowy i za cholerę nie wiem do czego on może służyć. Czy to jest normalne ?
dawai
Nowicjusz

Auto: Dotąd nie znane

13 Paź 2016, 19:55

dawai napisał(a):Otóż po załączeniu świateł pozycyjnych na liczniku (desce rozdzielczej), zapala się wyświetlacz z informacjami, oraz budzą się wskaźniki temperatury i poziomu paliwa
To że zapala się podświetlenie i licznik to raczej normalne przy pozycjach. Sprawdzałeś czy jak zamkniesz samochód to nie zgaśnie po kilku minutach?

dawai napisał(a):Dodatkowo pod fotelem mam jakiś przewód dwu-pinowy i za cholerę nie wiem do czego on może służyć
Może od napinacza pasów bezpieczeństwa lub od podgrzewania fotela? Patrzyłeś pod drugim fotelem czy masz taki sam kabelek z taką kostką i dwoma pinami?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

14 Paź 2016, 15:37

Pod drugim fotelem brak, dziś po załączeniu świateł mijania nie bylo problemow, załączyły się światła i koniec. Nie wiem czego była to wina. Jeszcze jedna rzecz mnie bardzo irytuje, radio podczas gdy kręcę rozrusznikiem gra normalnie a nie jak w większosci samochodów wyłącza sie i włącza po uruchomieniu silnika. Jak zaradzić temu?

No i nie rozwiązałem kwestii zegarów, godziny i km, które świecą sie cały czas.
dawai
Nowicjusz

Auto: Dotąd nie znane

17 Paź 2016, 18:49

dawai napisał(a):Jeszcze jedna rzecz mnie bardzo irytuje, radio podczas gdy kręcę rozrusznikiem gra normalnie a nie jak w większosci samochodów wyłącza sie i włącza po uruchomieniu silnika. Jak zaradzić temu?
Radio masz oryginalne?
Jak nie to czy bez kluczyka w stacyjce też gra?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault na salonie Rétromobile
    Renault na salonie Rétromobile, obowiązkowym wydarzeniu dla wielbicieli zabytkowych samochodów, odbywającym się w dniach 5-9 lutego 2020 roku na terenach wystawienniczych przy Porte de Versailles (hale 1, 2 ...