Epica czy Evanda

26 Cze 2010, 12:26

mam do Was pytanie co jest wg Was lepsze chevrolet epica diesel czy evanda?? chodzi mi o ogolny rozrachunek.
linukx
Nowicjusz

Miejscowość: bieszczady

26 Cze 2010, 12:53

Obydwa to najzwyczajniej Daewoo, stanowiące imitację, marną replikę udającą Chevroleta. Prawdziwy pierwotny Chevrolet jest amerykańska marką. Te modele nie wiele mają wspólnego z kultowym Chevroletem. Zob -> http://www.niot.net/niot_570/daewoo%20e ... 282%29.jpg
Ostatnio edytowany przez krikus, 26 Cze 2010, 13:09, edytowano w sumie 1 raz
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

26 Cze 2010, 12:58

J.w., to badziewie, gorsze od Daewoo.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Cze 2010, 13:50

no dobra wiem ze evanda jak i epica to jednak daewoo. ale nie chodzilo mi o krytyke tych samochodów i uznanie ich za najwieksze gawno tylko o to ktory z nich jest lepszy. chociaz nie zgodze sie z tym ze obydwa sa beznadziejnymi samochodami wrecz przeciwnie kazdy tak uwaza bo woli jezdzic 20 letnim zlomem z niemiec niz np. 2 letnim koreanczykiem.
linukx
Nowicjusz

Miejscowość: bieszczady

29 Cze 2010, 14:13

Wsiądź sobie do 20 letniego złomu z niemiec i do nowego chev z salonu... ja podziękowałem i wybrałem złom z niemiec.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Cze 2010, 14:23

Bo masz klapki na oczach.
Amerykańskie Chevrolety to też po prostu tanie samochody.
To wcale nie są złe samochody, przestronne i proste w budownie, dobrze znoszące LPG i w dodatku tanie.
Można też znaleźć pewne egzemplarze od pierwszych właścicieli.
Wg. warto się nimi zainteresować.
Ja zdecydowanie wolę 2 letniego koreańczyka niż 20 letniego Niemca, w rzeczywistości jednak 2 letni koreańczyk kosztuje tyle co 4-5 letni niemiecki odpowiednik.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nowe systemy bezpieczeństwa od Volvo
    W pełni zautomatyzowana jazda w korku, ograniczenie kolizji na skrzyżowaniach oraz redukcja do zera kolizji z udziałem zwierząt – to najnowsze projekty w dziedzinie bezpieczeństwa, nad którymi pracuje Volvo. ...

29 Cze 2010, 14:28

To czemu jeździsz MB? Jakie klapki na oczach? Chevrolet nie ma w sobie niczego, co brakuje starym europejskim, dobrym autom, oprócz rocznika, przy czym jest gorzej wykonany. Sam miałem 2 koreńskie auta, ale to co robi chevrolet to jest poniżej pewnego poziomu przyzwoitości. Z resztą chev jest amerykański...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Cze 2010, 14:34

Bo świetnie mi się nim jeździ. BMW zresztą też.
Nie kwestionuje tego, że europejskie auta są lepsze od chvroletów z Korei bo to oczywista oczywistość ale jeśli ktoś szuka taniego, młodego i przyzwoicie wyposażonego samochodu to dobre propozycje.
Pewnie, że Mercedes czy BMW sa lepsze ba Ople, VW, Peugeoty itp. też ale są droższe.
BTW: wolę 4-5 letni europejski samochód niż 2 letniego Chev'iego ale Evanda i Epica to jednak znacznie lepsze samochody niż Lacetti i Aveo i mogą stanowić jakąś tam młodszą/tańszą alternatywę.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000