Auto nowe (chevrolet aveo) vs samochód używany

04 Sie 2010, 20:22

Witam, Mam taki mały dylemat ponieważ dostałem propozycję kupienia nowego samochodu chevrolet aveo z pełnym wyposażeniem oprócz skóry ale zastanawiam się czy opłaca czy nie lepiej kupić samochód używany w tej samej cienie? Może ktoś powie mi co o tym myśli tak wole opnie bez stronej osoby.
loldawidek
Nowicjusz

04 Sie 2010, 20:28

Witaj,
mógłbyś powiedzieć, jaki interesowałby Cię samochód używany?
Pozdrawiam
ADRacer
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Auto: Renault Clio

04 Sie 2010, 22:25

Powiem szczerze nie wiem powiedzmy że chodzi o samochody z segmentu B
loldawidek
Nowicjusz

05 Sie 2010, 10:16

uzywany 2 lub 3 letni samochod segmentu b. zaoszczedzisz sporo kasy a w momencie rejestracji aveo stracisz tyle co kupujac np., corse lub polo w 2 lata- smutna rzeczywistosc ale z odsprzedaza deawoo/chevy'ego bd problem.
polecam dobrze wyposazone 2 letnie punto/fieste/polo/corse od pierwszego wlasciela z salonu(bron Boze poleasingowiec :wink: )
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

06 Sie 2010, 19:50

O jakości Aveo nie wspominając...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

07 Sie 2010, 19:02

Aveo to nie jest szczyt motoryzacyjnej potęgi. Poprawne auta, wtapiające się w tłum. Cechą charakterystyczną ich jest to, że są w miarę tanie, a na pewno jako nowe, jedne z tańszych propozycji.
Zaletą takiego samochodu jest to, że jest nowy. Właściwie pewności bezawaryjnej jazdy przez pierwsze 3 lata jest 100%. Koszty nowego samochodu są jednak nie małe. Aby mieć gwarancję, trzeba jeździć do ASO, a tam koszą kasę grubo. Nowe auto zapewne ubezpieczysz na AC, a to też kosztuje. Utrata wartości przy odsprzedaży jest kosmiczna.
Zatem jeżeli kupować to jeździć długo i wytrwale. Jak dla mnie minimum 6 lat.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika