REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Misiek12120 napisał(a): Na starych oponach problem był dość.. znośny, że tak powiem.
Podejrzewam ale 100% pewności nie mam.Odpowiedz co sie dzieje i dlaczego sam dałeś i mysle ze w tym tkwi sedno sprawy.....OPONY....Misiek12120 napisał(a):. Jednak wczoraj byłem na zmianie opon,
Odpowiedz co sie dzieje i dlaczego sam dałeś i mysle ze w tym tkwi sedno sprawy.....OPONY....
Sprawdz geometrię całego pojazdu....Być może ze tutaj tez może być jakiś problem co odczuwasz w czasie jazdy....Misiek12120 napisał(a): Po prostu jest bardziej odczuwalny teraz, gdyż opony mają w końcu jakokolwiek przyczepność.
prócz walki z szarpaniem zdąża się pukanie, ale ni kija nie mogę zdiagnozować z której osi. Wątpię czy geometria miałaby jakieś powiązania z obrotami. Z prędkością jak najbardziej, ale nie z obrotami. Myślałem o półosi, ale raczej z takimi efektami to by już dawno pękła. Luzu na przekładni nie ma w żadnym momencie.Migi60 napisał(a):Sprawdz geometrię całego pojazdu....Być może ze tutaj tez może być jakiś problem co odczuwasz w czasie jazdy....
Być może ...Ja Ci na odległość tego nie zdiagnozuje... Proponuje podjechać na SKP do diagnosty z prawdziwego zdarzenia i wtedy może prędzej coś znajdzie.Nie jestem pewny ale czy przypadkiem nie masz wywalonych tulejek w wahaczach..Misiek12120 napisał(a):. Luzu na przekładni nie ma w żadnym momencie.
Migi60 napisał(a):Nie jestem pewny ale czy przypadkiem nie masz wywalonych tulejek w wahaczach..
Kao napisał(a):Sprawdzić/wymienić/naprawić wahacze i ustawić geometrię