08 Wrz 2024, 06:03
Cześć wszystkim,
Posiadam Chevroleta Cruza Hatchback 1,8 (2013) Benzyna +LPG ( aczkolwiek jeżdżę na benzynie)
Od dwóch tygodni mam z nim niesamowity problem. Pojawia się ESP i na luzie (najczęściej na światłach jest szarpnięcie silnikiem i auto gaśnie. Po ponownym uruchomieniu gdy pali się dioda ,auto nie ma mocy a wskazówka od obrotów w ogóle nie działa pomimo gazowania. Podłączyłam go pod komputer i pojawiają się dwa błędy P0014 oraz P0336. Mechanik u którego zawsze zostawiam auto przebywa na urlopie więc byłam zmuszona podjechać do jakiegoś pierwszego lepszego mechanika. Mechanik usunął mi błędy twierdząc ,że dopóki znów się one nie pojawią to on nie jest w stanie nic zrobić (nie będę komentować dalej ) Usterka ustała na całe 3 dni ,po 3 dniach czyli dziś odpalam auto i nie dość ,że miał znacznie wydłużony czas odpalenia tak praca silnika była cięższa ,oczywiście pojawił się od razu ESP ,wskazówka od obrotów umarła pomimo gazowania a po około 5 minutach stania na luzie auto zgasło.
Dodam również ,że wczoraj jechałam nim z postojami ,więc nie dość że stał w korku to wyłączałam i włączałam go w krótkich odcinkach czasowych i nic się nie działo. Praca silnika cicha ,obroty nie falowały nic kompletnie się nie działo.
Czy ktoś miał podobnie w swoim aucie ?