Esp proszę o pomoc. Czy to możliwe?

14 Lut 2012, 20:10

Czy jest możliwa jazda autem dokładnie kia ceed z predkoscia 90-100 km/h. Pokonujac około 2 kilometrów na wprost (czy jest mozliwe utrzymanie sie na drodze nie zmieniajac pasa) przy rozszczelnionej oponie (braku powierza w oponie ) przy pomocy systemu esp .Z góry dziekuje za odpowiedzi
grzesiek80
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: s60

15 Lut 2012, 22:04

Jeśli opona wystrzeli, to raczej nie, w przypadku jazdy z "kapciem" też raczej będzie problem ponieważ opona nie będzie trzymana przez obręcz, do tego różnica prędkości kół dezaktywuje system.
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

17 Lut 2012, 14:19

Zapomniałem dodać, że nie dotyczy systemów PAX i RUNFLAT :D
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

17 Lut 2012, 17:58

przy próbie jechania z taką prędkością na flaku, ryzykujesz wypadnięcie z drogi, nieważne od ilości systemów jakie ma auto :mrgreen:
pomijając zagotowanie hamulców, i możliwość rozwalenia całego zawieszenia :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

17 Lut 2012, 18:02

Przy takiej predksoci i kompletnym braku cisnienia po 2 km, moze nawet nie byc co zbierac z opony. :lol:
Czimi
Stały forumowicz

Auto: W210 220 CDI

18 Lut 2012, 14:53

no wiesz to zależy od opony :mrgreen:
ale nie sądze że gość pocinał by na fedimie extrem tracker gdzie ciśnienie zwykle mam jakieś 1 atmosferke albo i mniej, tyle że rozpędzić się przy takich oporach do 100 to wyczyn :mrgreen: pomijając już fakt że 4 pasy potrzebne a i tak w asfalt musisz celować :mrgreen:
ale pytania ciężarowców na radio gdzie bombowce lecą bezcenne :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki silnik benzynowy czy diesla wybrać?
    Wybór silnika benzynowego lub diesla zależy od indywidualnych preferencji, potrzeb i budżetu kupującego, a także od rodzaju użytkowania pojazdu. Dlatego warto tu zwrócić uwagę na kilka czynników z reguły ...
    SKYACTIV-D: rewolucyjne silniki Diesla Mazdy
    Docenione w Europie rewolucyjne silniki Diesla Mazdy zdobyły broniącą się przed olejem napędowym Japonię, a niebawem ruszają na podbój Ameryki. Unikatowe połączenie niezrównanych osiągów i oszczędności ...

18 Lut 2012, 15:00

Terenowa opona sie troche rozni od osoobwe jednak, a Simexy to opona typowa w teren, a nie na autostrade i raczej o tym wiesz. :D

Zwykla opona osobowa przez felge zostanie rozcieta przy kompletnym braku cisnienia i wysokiej predkosci w chwile.
Czimi
Stały forumowicz

Auto: W210 220 CDI