Europa wschodnia - gorsze samochody.Wejdź i sprawdź +ankieta

Czy zgadzasz się ze mną ?

Tak
10
59%
Nie
5
29%
Nie mam zdania
2
12%
Razem głosów : 17

24 Wrz 2007, 21:17

Kupiłem nowego vw caddy w niemczech. Takiej wersji wyposażenia i typ tapicerki którą mam w moim caddy (z niemiec), dealer z Polski powiedział , że takiej nie ma. Mam Opla Vectre z 2000 roku kupionego w Polskim salonie, i problem tkwi w tym , że słychać trzaski z deski a w oplach kupionych w niemczech jezdzacych po Polskich drogach nie słychać takich trzasków.Moim zdaniem w fabrykach samochody z defektami są wysyłane do Europy wschodniej między innymi do Polski ,silniki z małymi "odchyleniami" osiągów tez są wysyłane do Europy. Co macie do powiedzenia na ten temat.
cichys
Nowicjusz
Awatar użytkownika

10 Lip 2009, 13:59

cichys napisał(a):Kupiłem nowego vw caddy w niemczech. Takiej wersji wyposażenia i typ tapicerki którą mam w moim caddy (z niemiec), dealer z Polski powiedział , że takiej nie ma. Mam Opla Vectre z 2000 roku kupionego w Polskim salonie, i problem tkwi w tym , że słychać trzaski z deski a w oplach kupionych w niemczech jezdzacych po Polskich drogach nie słychać takich trzasków.Moim zdaniem w fabrykach samochody z defektami są wysyłane do Europy wschodniej między innymi do Polski ,silniki z małymi "odchyleniami" osiągów tez są wysyłane do Europy. Co macie do powiedzenia na ten temat.

i to niestety prawda -znajomy kupił vw T5 ,mimo moich propozycji aut używanych , i zamiast cieszyć się nowym vw /woda w kabinie -ale skąd..../ ręczny niedziała a szyby elektyczne działają wedle włsnych zachcianek -serwis oczywiście bardzo grzeczny ale mało skuteczny . Dla przykładu moje vw T4 -LEJE PALIWKO ,WYMIENIAM OLEJ -FILTRY I GNAM PRZED SIEBIE A AUTKO MA 390TYŚ - I ELEKTRYKA I MOTOR TO POEZJA
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

28 Gru 2009, 11:30

Po prostu samochody na rynek niemiecki są lepiej zrobione bo opel to niemiecka marka i dla siebie robi lepsze samochody tak samo jak VW BMW audi i inne, Inne marki też robią podobnie zawsze samochody sprowadzane z Niemiec mają wyjątkowo żywotne opony klocki akumulatory itp w porównaniu do samochodów sprzedawanych w polskich salonach.
M_TT
Początkujący

Miejscowość: ...

28 Gru 2009, 11:48

Jesli tak rzeczywiście jest to wydaje mi się że przez to mają mniejszy zbyt na rynkach zewnętrznych. Zamiast robić poprawki w felernych egzemplarzach to walą tandetę do innych krajów. Istnieje obiegowa opinia "jak cię widza tak cię piszą" :idea:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

07 Sty 2010, 18:20

w dokumentach samochodu można znaleźć zapis na jaki rynek auto jest wyprodukowane, znajomy kupił toyotę avensis z salonu i doczytał się "samochód wyprodukowany na rynek polski rosyjski.... (itd)" a o krajach zachodnich mowy nie było więc to o czymś świadczy.
M_TT
Początkujący

Miejscowość: ...

09 Sty 2010, 17:31

Bardzo ciekawy temat! Również słyszałem podobne teorie co do nowych samochodów. Jednak muszę przyznać, że mam już drugi samochód od "nówki" z polskiego salonu i żadnych defektów w nich nie znalazłem!
w moich żyłach płynie benzyna, zamiast serca świszczy turbina!
moto_maniak
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorze
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zasada pokonywania zakrętów
    Zasada pokonywania zakrętów mówi, że w zakręt można wjechać z każdą prędkością, ale nie z każdą wyjechać z niego bezpiecznie. Pokonywanie zakrętów stanowi wyzwanie dla początkujących, ale i doświadczonych ...
    W trudnych warunkach liczą się ułamki sekund
    Zima trzyma, a drogowcy nie zawsze nadążają z odśnieżaniem. Samochody z napędem na dwie osie są wtedy bardzo przydatne, choć napęd na cztery koła wynaleziono z myślą o pojazdach wojskowych, by umożliwić im poruszanie się ...