Dishman napisał(a):Piękna ta Lancia. Moim zdaniem bardziej pasuje do kogoś w poważniejszym wieku, ale mimo to robi wrażenie. Na pewno auto nietypowe.
Ale aż mnie serce boli ile tam muszą kosztować naprawy
Lancia raczej pasuje dla kogoś starszego, niemniej jak już ktoś się w życiu wyszalał w mniejszych i szybkich autach to też taką propozycję rozpatrzy chociażby przez wygodę i piękno. Co do napraw - silnik i najważniejsze elementy nie mają prawa paść, można by się było czepiać elektroniki i zawieszenia ale to przy stosunkowo nie za tanim aucie nie będzie problemu jak kogoś na nie stać.
Za dobrą, "nową" Thesis w fajnym motorze trzeba sporo zapłacić, jeśli kogoś stać na to to późniejsze naprawy też go nie zabolą a i pojawić się nie powinny jeśli samochód będzie dobrą sztuką. Co innego jak ktoś znajdzie najtańszego Thesisa, zajeżdżonego żeby się pochwalić przed sąsiadami, wtedy koszty go zjedzą. No chyba że ktoś myśli że Lancia = Alfa = Fiat => Fiat 126p to wtedy nie mam nic do gadania
.
Co do pozbycia się samochodu po dwóch, trzech latach to problem może być ale nie z tego względu że to parch i ludzie się tego boją tylko że samochodów tych jest mało, a czego jest mało, tego dalej będzie niewiele
ludzie nie kupują często takich "perełek" stąd i zainteresowanie będzie małe. Niemniej, albo jedno albo drugie, można jeździć oklepaną BMW lub Audi którą nawet po zdachowaniu sprzedamy drugiego dnia, albo jeździć rzadkim samochodem mieć z tego fun i czuć się jak w Maybachu a poźniej się troszkę przemęczyć przy sprzedaży, mimo że samochód będzie zadbany, bezwypadkowy to i tak ciężko pójdzie, albo za bardzo małą kwotę. Albo jedno, albo drugie.. Jak ktoś jeździ Ferrari to też nie ma łatwo go później sprzedać
.
Kubuch napisał(a):Ferox napisał(a):nie wiem czy jest sens przepłacać za diesla...
Ferox napisał(a):Przebieg do 50000km max.
Chłopie robiąc takie przebiegi za diesla nie przepłacisz tylko na nim oszczędzisz i to sporo...
Dokładnie, ja robiąc średnio 20k km w roku oszczędzam i to sporo na dieslu, na LPG wiadomo że by było taniej ale gassss jest do kuchenek
.