Jakie auto rodzinne za 10 tyś

27 Paź 2009, 14:54

Witam. Rozglądam się za autem typu kombi, w dieslu za około 10 tyś. Myślałem nad Opelkiem astra albo wv passat, golf kombi. Wiem że roczniki za tą cenę nie będą rewelacyjne, ale może polecicie coś dobrego z tej cenie. Powiem, że nie zależy mi aż tak bardzo na full wyposażeniu...bardziej wolałbym autko bezawaryjne i niskie w utrzymaniu.
Proszę o podpowiedzi.
Ostatnio edytowany przez segro, 27 Paź 2009, 18:20, edytowano w sumie 1 raz
segro
Nowicjusz

27 Paź 2009, 16:28

A czy to musi być kombi? Bo za taką kasę można kupić Lanosa w bdb stanie.
skóra
Początkujący

Miejscowość: Poznań

27 Paź 2009, 20:24

Oj Lanosa mam jeszcze na podwórku z 98 1.5 sohc z gazem...sypie sie w nim wszystko od instalacji elektrycznej po silnik.
segro
Nowicjusz

27 Paź 2009, 20:41

Jeśli potrzebujesz czegoś naprawdę niezawodnego to polecam VW Passata B4 1.9 TDI.
Sam jeżdżę takim od około 2 lat, i jak na razie poza, wymianą części eksploatacyjnych typu oleje/filtry/klocki hamulcowe, jedyne co przy nim robiłem to wymiana łożyska i linki od ręcznego, co zresztą też jest winą zużycia. Przejechane mam ponad 630k km, chyba nawet bliżej mi już do 640k km i nie mam żadnego problemu z samochodem. Spalanie też nie jest duże, bo śmiało mogę powiedzieć, że w tych 6-6-5 litrach to na 100 % się mieszczę.
Za te pieniądze możesz kupić bardzo dobrze wyposażonego, no i Ci jeszcze pewnie zostanie.
Miraku
Początkujący

Miejscowość: Rogoźno

27 Paź 2009, 21:32

Ja mam do sprzedania passata b4. Na polskich blachach, full opcja itp ;) 100% sprawny. Jak coś to pisz :)
pawel90
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

27 Paź 2009, 23:59

pawel90 a czy mozna dostac Passata B4 za około 8 tys. w benzynie?
bartek0386h
Początkujący

Miejscowość: Mazury
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

28 Paź 2009, 07:17

Jak tej rodziny nie masz ogromnej,to polecam Polo kombi lub Cordobę kombi (Variant) z 1,9 TDI.Może auto nie ma gabarytów Omegi ale jest praktyczne,mocne i niedrogie w utrzymaniu.Mam na myśli taki model ↓
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
:smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

28 Paź 2009, 07:27

segro napisał(a):Witam. Rozglądam się za autem typu kombi, w dieslu za około 10 tyś. Myślałem nad Opelkiem astra albo wv passat, golf kombi. Wiem że roczniki za tą cenę nie będą rewelacyjne, ale może polecicie coś dobrego z tej cenie. Powiem, że nie zależy mi aż tak bardzo na full wyposażeniu...bardziej wolałbym autko bezawaryjne i niskie w utrzymaniu.
Proszę o podpowiedzi.

To ja bym proponowal forda mondeo. To jest dopiero auto pakowne.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

28 Paź 2009, 19:07

Miraku też patrzyłem za passatem B4 i podobają mi się...zresztą kolega ma i też chwali...a te twoje 640k przejechane to naprawdę pełen podziw. Słyszałem, że na tych silnikach diesla można zrobić 300k bez żadnego remontu a szczególnie na 1.9.
Dzisiaj patrzyłem również na Astry II i też za te pieniądze można już coś ciekawego dostać tylko nie wiem jakie silniki są najlepsze?
Pawel90 chętnie zobaczyłbym jakieś zdjęcia twojego passata jeśli masz
Artur73 o tych autkach nawet nie myślałem a cordoba jest faktycznie tania w utrzymaniu...hmm muszę się porozglądać jeszcze
Co do Mondeo to za tą kasę tylko w starej budzie miałbym auto...znajomy kupił z 2002 za 19k i faktycznie bagażnik robi wrażenie...do tego full opcja:)
dzięki za podpowiedzi
segro
Nowicjusz

30 Paź 2009, 22:32

a moją xantią z silnikiem 2,1 td podobno można zrobić nawet 500 tys km bez remontu.

teraz ludzie nie pchają sie w stare auta. wolą kupić 8 - 10 letnie auto niż za te same pieniądze 15 letniego vw czy audi. ja ci polecam xantie - to czym sam jeżdżę. mam kombi więc jeżeli chodzi o przestrzeń i pakowność to jest super. nie słuchaj ludzi co piszą ze citroen xantia jest zły bo ma zawieszenie hydrauliczne. często są to ludzi którzy nie mieli do czynienia z tym autem. to zawieszenie jest największym plusem tego auta, a utrzymanie tego zawieszenia często jest niższe lub równa sie z utrzymaniem zwykłego zawieszenia. auto jest bardzo komfortowe, super trzyma się drogi. polecam diesla 2.0 hdi - ma buta, mało pali no i nie sprawia wiekszych kłopotów. za 10 tys masz auto z 98 - 00 roku. dodam jeszcze że te auta były bardzo dobrze wyposażone. tak to auto wygląda [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] a tu masz więcej info o nim [link do autocentrum.pl wygasł]. za te pieniądze astra II może okazać się skarbonką więc lepiej sobie odpuścić.
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

30 Paź 2009, 23:07

polecam citroena berlingo/peugeota partnera za rozsądną kase z rozsądnym rocznikiem, koniecznie 1.9 w dieslu jeździłem takim, żadnych problemów, im mniej elektryki tym mniej problemów. Mialem wersje podtawową.
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

31 Paź 2009, 07:16

Kolego a z mojej strony coś takiego też świetne autko
[link do oferty na Allegro wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

31 Paź 2009, 14:18

Jeśli chodzi o Renault Kangoo to jak dla mnie autko troche za wysokie. Xantia natomiast wygląda nieźle. Zastanawiam się czy czasami nie dołożyć do tych 10k jeszcze jakieś 3-4k tak żeby rocznik auta był w miare nie za duży:)
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i opinie
segro
Nowicjusz

23 Lis 2009, 18:47

A ja ciagle obstawiam a4!!! :D
Adi155k
Nowicjusz

Miejscowość: niwuen

23 Lis 2009, 19:03

Vectra B, Mondeo MKII, Passat b4
Servis Calibra
mikas24