Fabia 1 -szarapanie przy dodawaniu i puszczaniu gazu, luzy w napedzie?

22 Lut 2018, 13:01

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Hej prosze o ocene filmiku. Mam problem z szarpaniem podczas naciskania i odpuszczania gazu. Tylko tych momentach. Gdy caly czas przyspieszam albo hamuje silnikiem to jest ok. Wyczytalem ze moga to byc luzy w mechanizmie roznicowym. I zastanawia mnie czemu caly silnik i skrzynia sie tak trzesa gdy krece kolem? Na filmiku tego nie widac ale silnik trzesie sie mocniej a od dolu jak widac skrzynie np od 41sek to ona tez sie znacznie trzesie tylko tego nie widac na filmiku.

druga czesc:

Wjechalem jeszcze raz na kanal. Odkrecilem ta poduszke pod skrzynia i wyglada chyba dobrze. Czy jest mozliwe zeby wygladala dobrze ale dzialala zle? 

I nagralem jeszcze jeden filmik i odkrylem cos dziwnego. Podnioslem lewe kolo do gory i nim krecilem, a krecila sie prawa polos troszke mimo ze prawe kolo bylo na ziemi. Dziwne, co powiecie na takie cos?

Zobaczcie filmik,

-na poczatku kolega kreci lewym kolem ktore jest w gorze, od 8 i 14 sekundy to co pokazuje to jest prawa polos od strony skrzyni i sie rusza troszke (!! prawe kolo jest na ziemi) .

-25 sek kolega majta prawa polosia i mimo ze prawe kolo jest na ziemi to slychac delikatny luz to tak ma byc czy cos mam do wymiany? Dodam ze przy predkosiach 110-140 mam wibracje na kierownicy, to moze byc wina tego luzu na polosi?

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

podglosnijcie
patgaw
Obserwowany

Auto: Fabia 1
Silnik: 1.4 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda z przyczepą - o czym trzeba pamiętać?
    Wakacje to dla wielu osób okres podróży, inni na czas urlopu planują remont czy przeprowadzkę. Często przydatna w takich sytuacjach może okazać się przyczepa. Prowadzenie auta z przyczepą to jednak często niełatwe ...
    MORPHOZ - łączność i sztuczna inteligencja
    Na kierowcę i pasażerów Renault MORPHOZ czeka komfortowe i przestronne wnętrze LIVINGSPACE, przypominające prawdziwy salon. Siedząc wygodnie, każdy w swoim fotelu, kierowca i pasażerowie są dopieszczani przez sztuczną ...