Fabia-Astra-Corolla-Albea?? do 20000pln

09 Lut 2010, 18:54

Jak w temacie? Który by wybrać. Silnik tylko w benzynie, pojemność do 1,6 max. Jak z awaryjnością poszczególnych modeli?
maciasw
Nowicjusz

09 Lut 2010, 19:42

Corolla będzie najmniej palić. Awaryjność IMO zbliżona. Bierz co Ci się bardziej podoba.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

09 Lut 2010, 20:05

Toyota z pewnoscia bedzie najmniej palic jednak czesci zamienne sa drogie. Ale tez jakosc wykonanaia moze nie byc nie byc najlepsza gdyz od 99 r toyota produkuje swoje samochody nie tylko w japonii ale takze w europie a europejska toyota moze nie byc najlepsza wedlug mnie :wink:

Ja bym chyba wybral astre :smile:
tomekk19925
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

09 Lut 2010, 20:26

Najlepszym samochodem będzie Toyota Corolla. Rozumiem, że chodzi o model E12 produkowany w latach 2001-2007. Dla mnie faworyt. Awaryjność podobna wszystkich modeli, ale jednak z Toyotą czułbym się najpewniej.
Warto brać pod uwagę też Opla Astrę II. Do 20 tys. zł można już sobie poprzebierać w ofertach, a np. w przypadku Corolli wypadałoby dołożyć z 5 tys. zł na naprawdę dobry egzemplarz.

Fabia to niższy segment i mniej miejsca w środku. Fajne diesle TDI i SDI. Głośne, ale w miarę bezawaryjne. SDI to diesel bez turbiny. Jest przez to powolny, ale za to ciężko go zajechać.

Albea nie przekonuje mnie w ogóle stylem.

Do tej kwoty zainteresowałbym się też Seatem Leonem, jest to auto "z pazurem". Ma swój lekko sportowy styl i charakter. Technologicznie to podobnie jak Fabia - VW.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Lut 2010, 20:37

Jako drugi samochód mam fabie sdi ( z reszta niedługo chce wystawic na sprzedaz) jestem bardzo zadowolony z samochodu. Wiadomo muli ,ale spalanie - bajka. Nic nie musze w tym samochodzie robic. Bo w zasadzie ten silnik jest nie do zajechania. Idealny samochodzik do miasta:) Polecam.
Pendzelnp
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań - okolice ;)
Prawo jazdy: 10 10 2009
Auto: BMW E91
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprawność kierowcy - co o niej decyduje?
    Statystyki wypadków bezlitośnie pokazują konsekwencje ludzkich błędów. Budowane z myślą o ochronie kierowców pojazdy, a nawet specjalnie projektowane drogi, które mają wybaczać uczestnikom ruchu ...
    Tarcze hamulcowe zabezpieczone przed korozją
    Żeliwa są obecnie najpopularniejszym materiałem stosowanym do produkcji tarcz hamulcowych. Decyduje o tym stosunkowo prosta technologia odlewania, dobre właściwości termiczne i łatwa obróbka. Niestety, jak większość ...