Samochód dla wymagającego

11 Lut 2010, 00:48

Witam,

Przed wakacjami mam zamiar sprawić sobie jakiś samochodzik, dodam że będzie to moje pierwsze auto. Zależy mi na ;

- Przyzwoitych kosztach; eksplatacji, utrzymania najlepiej w gazie albo diesel
- Ładnym Image'u, Zależy mi żeby auto się ładnie prezentowało.
-Wyposażenie..czym wiecej tym lepiej ? Ważne żeby szyby nie na korbke :)
- Koniecznie 5-cio drzwiowy
- Mocny motor, ścigać sie nie bede, ale wyprzedzanym za czesto tez byc nie chce... najlepiej do 2 litrów
- No i awaryjność...wg mnie kazde autko jest dobre, zależy jak było użytkowane, ale chętnie wysłucham jakiś inf. na ten temat.

No i najważniejsze... koszt auta do 8 tys.

Jak dotąd zastanawiałem się nad Omegą B, Vectrą B, BMW 3 i Civic V tez mi przeszedł przez myśl, ładnie sie prezentują, dobrze wyposażone ale nie wiem czy sie sprawdzają.
Szczególnie Omega przykuła moją uwagę.

Z góry dzięki.
Flisu
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

11 Lut 2010, 05:37

A nie zastanawiałeś się nad taką alternatywą..?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
+opłaty.
Jest jeszcze inna alternatywa

Natomiast auta,które podałeś są to dobre propozycje ale przegląd rynku już pewno sam zrobiłeś...
Niestety musisz wiedziec,że takie duże auta jak np Omega w interesujących Ciebie rocznikach,będą miały spore prawdziwe przebiegi,a co za tym idzie koszty eksploatacji mogą byc w perspektywie spore.W oplowskie jednostki dieslowskie z tamtej generacji bym nie celował... bo nie są najlepsze. Z kolei benzyna jest ok lecz jak tu wkładac LPG do auta z prawdziwym przebiegiem powyżej 300 tys...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

11 Lut 2010, 07:02

Moje propozycje to
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Lut 2010, 11:07

Peugeto i Mazda prezentują się interesująco, reszta tez nie jest zła ale w sedanie :)

artur73 - Myśle że Można znaleść dobrą Omegę, ale poszukać i kupić od pierwszego właściciela. :)

A tak przy okazji, mógłby mi ktoś wytłumaczyćz jakich opłat jestem zwolniony jeżeli samochod jest ubezpieczony i azrejestrowany w kraju ?
Flisu
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

11 Lut 2010, 12:19

Nie kupisz tych aut za 8 k zl zadbanych ... Pozdro ;)
komandor
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 28 12 2005

11 Lut 2010, 14:41

Witaj. Honda civic. Jezeli juz ja brales pod uwage to moim zdaniem najlepsza z propozycji w kazdym calu.Jej niezawodność jest już legendarna.p

komandor napisał(a):Nie kupisz tych aut za 8 k zl zadbanych ... Pozdro

Niewazne czy autko kosztuje 1000zeta czy 50 tys.W kazdym przedziale cenowym są rodzynki, zadbane i trupki.
Flisu napisał(a):A tak przy okazji, mógłby mi ktoś wytłumaczyćz jakich opłat jestem zwolniony jeżeli samochod jest ubezpieczony i azrejestrowany w kraju ?

Od autka zarejestrowanego przy zakupie musisz te dwie rzeczy; zapłacic 2% podatku-od ceny i koszty przerejestrowania,oc mozesz przejąć jak ci bedzie odpowiadać.
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

11 Lut 2010, 15:48

Flisu napisał(a):artur73 - Myśle że Można znaleść dobrą Omegę, ale poszukać i kupić od pierwszego właściciela. :)

Omega B od 1właściciela do 8tys :?: no chyba sobie żartujesz,to jest napewno nie realne,kumplowi ostatnio okazyjnie trafiła sie Omega B 3.0MV6 za 10tys i nie powiem bo auto wygląda na zadbane ale niestety niewiem który to rocznik.
Dodam jeszcze pare moich propozycji
Lancia - to już taka limuzyna ala rządowa :lol:
Barol
Awatar użytkownika

11 Lut 2010, 17:45

Ja bym szukał Mazdy 626 2,0 z gazem :)
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

11 Lut 2010, 18:38

Jak mówisz że przed wakacjami to myśle że taka 626 jak podałem wcześniej napewno potanieje choć pare groszy i ja bym szczerze mówiąc zakrecił sie koło takiej własnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika