Fabia piszczące hamulce

12 Gru 2006, 10:38

Witam wszystkich.
Mam pewien problem i nie za bardzo wiem jak do niego podejść i jak go traktować. Około 4 miesięcy temu kupilem w salonie nową skodę fabię active kombi 1,2 HTP. Pominę wszystkie problemy jakie miałem z nią do tej pory i skoncentruję się na tym co obecnie mnie dręczy.
Po hamowaniu słyszę nieprzyjemny pisk. Nie słychać go w trakcie hamowania tylko w momencie odpuszczania pedału hamulca. Ponadto dźwięk ten ewidentnie dochodzi z tyłu z prawej strony. Byłem w serwisie i powiedzieli mi, ze rozebrali mi układ hamowania na części pierwsze, ze nic tam nie stwierdzili i że to było na pewno zabrudzenie więc wyczyścili i i jest dobrze. Kiedy ruszyłem samochodem faktycznie nic nie piszczało. Hamulec był trochę twardszy ale pisku nie było. Już następnego dnia miałem przyjemność na nowo posłuchac sobie piszczenia (znowu się zabrudziły ???) tylko nie było to już przez cały czas ale tylko przy zimnym samochodzie. W tej chwili cały czas jak samochód jest zimny to słychać pisk a zaczyna już piszczeć nawet przy rozgrzanym samochodzie. Samochód ma przeszło 4 miesiące i to chyba trochę za wcześnie na jakieś piski, zastanawia mnie to że piszczy ewidentnie prawy tył. Poradźcie mi coś prosze bo w serwisie już zaczynają mi gadać że to jest normalne że oni nic nie zrobią i tak musi być. Jakoś mi sie nie chce wierzyć że tak musi być ale chcialbym mieć na ten temat nieco większa wiedzę zanim zacznę się z nimi kłócić.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez bbb, 14 Gru 2006, 15:42, edytowano w sumie 1 raz
bbb
Nowicjusz

• 14 Gru 2006, 15:41

bbb napisał(a):Mam pewien problem i nie za bardzo wiem jak do niego podejść i jak go traktować.

to co ? nikt mi nie jest w stanie nic poradzić ?
    bbb
    Nowicjusz