Fajne auto za 5-6 tyś. z okolic Ciechocinka.

27 Maj 2014, 22:06

Budżet: 5000-6000 zł z możliwością lekkiej dopłaty jak będzie warto.
Przeznaczenie: Głównie jazda po mieście, sporadycznie dłuższe trasy, kilkanaście/kilkadziesiąt kilometrów dziennie. Będę jeździł sam lub z jedną osobą, więc auta 2/3 drzwiowe mile widziane.
Wymagania: Umiarkowane spalanie w połączeniu z przyzwoitymi osiągami. Niska awaryjność i przystępne ceny ewentualnych napraw. Elektryczne szyby/lusterka oraz klima byłyby miłym dodatkiem.
Moje typy:[/b] Póki co rozglądałem się za Hondą Civic V/VI, Toyotą Corollą E10, Cariną oraz Paseo, ale Hondy często pordzewiałe i zaniedbane, a Toyota słabo dostępna poza Cariną. Z kolei na forum dużo dobrego się naczytałem o Roverach, szczególnie dieslach. Nie ukrywam, że wyglądają fajnie i oferują lepsze wyposażenie niż ww. japońce.

Mile widziane linki do aut z okolic Ciechocinka
Ciechu
Nowicjusz

Auto: brak

27 Maj 2014, 22:23

Zobacz na te linki:
[link do oferty na Olx wygasł] - zastanawia mnie brak zdjęć lewej strony auta.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - od młodego gniewnego ale za te pieniądze powinna być zadbana i do tego świeży gaz.
[link do oferty na Olx wygasł] - mój faworyt,bardzo ładna do tego dobre wyposażenie i opłaty prawie na rok.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Maj 2014, 23:10

Megane prezentuje się całkiem ciekawie, jak byłem mały to bardzo podobały mi się te auta i właśnie w tym kolorze. Poproszę o zdjęcia drugiej strony auta.

Mazda mi się nie podoba z uwagi na te felgi i tę dokładkę na masce. Corsa trochę zbyt kobieca moim zdaniem. Nie napisałem tego wcześniej, ale raczej nie chciałbym auta z gazem. Zwykły benzyniak albo diesel bez żadnych kombinacji, bo ch...a wie, kto i jak montował instalację i zawsze to dodatkowa rzecz, która może się zepsuć. Po prostu jakoś nie mam przekonania.
Ciechu
Nowicjusz

28 Maj 2014, 07:08

Felgi zawsze można zmienić a bre (dokładka na masce) zawsze można wyrzucić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Maj 2014, 13:04

Wiem, że mogę to wywalić, ale nie kupię auta za prawie 7 kafli, żeby na dzień dobry felgi zmieniać, bo będę musiał rozrząd, filtry itp. w pierwszej kolejności wymienić.

Mógłbyś podać jeszcze jakieś propozycje albo ocenić moje linki, które później wstawię?
Ciechu
Nowicjusz

28 Maj 2014, 20:31

Wrzucaj ocenimy od tego jesteśmy :wink:

[link do oferty na Olx wygasł] - wiem że nie chcesz gazu i ze podpicowana ale wygląda ok.
[link do oferty na Olx wygasł] - troche niska cena i ze spalaniem to popłynął.
[link do oferty na Olx wygasł] - to jako ciekawostka.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - przednia maska do zrobienia.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nowe Audi S3 Sportback - oszczędne, szybkie i komfortowe
    Moc 221 kW (300 KM) i moment obrotowy 380 Nm, sprint od zera do 100 km/h w pięć sekund – nowe Audi S3 Sportback oferuje najlepsze osiągi w swojej klasie. Charakteryzuje się też wzorcową efektywnością: silnik 2.0 TFSI ...

28 Maj 2014, 21:27

[link do oferty na Olx wygasł] - ogólnie chodzi mi o ten model, bo ten ma przebieg raczej kręcony zważywszy na kierownicę i jeszcze ten mieszek. :lol:
[link do oferty na Olx wygasł] - wygląda całkiem w porządku, jest klima i szyby na korbkę.
[link do oferty na Olx wygasł] - też raczej jako ciekawostka, choć kręcą mnie starsze auta. :wink:
[link do oferty na Olx wygasł] - nie jestem fanem BMW, ale wyposażenie to ma naprawdę zacne jak za te pieniądze, choć pewnie auto lekko nie miało...
[link do oferty na Olx wygasł] - wygląda bardzo ładnie, ale w zasadzie golas i silnik raczej słaby, bo 75KM.
[link do oferty na Olx wygasł] - też ładne auto, ale przednie prawe nadkole jakby miało inny odcień, no i podobno Mazdy lubią się z rdzą.
olx.pl/oferta/nissan-almera-n15-hatchback-CID5-ID60KKH.html#465fc9f2af - tutaj jeszcze bardziej obawiam się rdzy niż w Mazdzie patrząc na opinie ludzi.

Wiem, że rozrzut cenowy spory i auta też najróżniejsze, ale chce w ogóle się zorientować czy wrzucam coś ciekawego, czy ciągnie mnie do tzw. ulepów czy innych trupów. :D
Ciechu
Nowicjusz

28 Maj 2014, 21:38

Corolla po strzale w przód.
Mazda to już prawdziwy rarytas i w tym budżecie powinna być prawie igła.
BMW troche tanie i szkoda że 1.6..
Colt całkiem ładny a 75km daje rade.
No ta Mazda całkiem całkiem.
Almera też niby ok ale te modele gniły już w katalogach..
Barol
Awatar użytkownika

29 Maj 2014, 01:24

1. O Hyundaiu nic nie napisałeś - przebieg jest podejrzany?
2. Co świadczy o dzwonie w przypadku Corolli?
3. BMW 1.6 103KM słabe, a Colt 1.3 75KM daje radę? Taka między nimi różnica w masie czy co?
4. Rdzewienie tyczy się tylko Almery N15 czy Primery P11 też?
Ciechu
Nowicjusz

29 Maj 2014, 06:12

Pisałem na szybko :wink:
Przebieg w Hyundaiu raczej kręcony patrząc na stan pedałów ale wygląda na zadbanego.
W Corolli maska z lewej strony (od strony kierowcy) troche wystaje i kierunkowskaz jest tuż zaraz pod błotnikiem a z prawej strony między kierunkiem a błotnikiem jest szczelina.
1.6 w BMW jakoś daje rade ale po co kupować słabszy jak można kupić mocniejsze 1.8/2.0 i mieć lepsze osiągi a spalanie prawie to samo.
Ogólnie Nissany z tamtych lat bardzo lubiły sie z rudą koleżanką.
Barol
Awatar użytkownika

29 Maj 2014, 09:08

Barol napisał(a):W Corolli maska z lewej strony (od strony kierowcy) troche wystaje i kierunkowskaz jest tuż zaraz pod błotnikiem a z prawej strony między kierunkiem a błotnikiem jest szczelina.
1.6

Barol Ale to nie ma znaczenia ponieważ gwarantuje Ci że jak będziesz zjeżdżał z krawężnika i w corollce urwiesz zderzak to dokładnie tak będzie wyglądać. Trzeba jechać i oglądać.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

29 Maj 2014, 18:36

Aha no chyba że tak :wink:
Barol
Awatar użytkownika

29 Maj 2014, 21:35

Ciechu napisał(a):http://olx.pl/oferta/mazda-323-styl-kol ... 0d5cc1f7ad - też raczej jako ciekawostka, choć kręcą mnie starsze auta. :wink:

Widuję to autko po drodze do pracy lub czasem na mieście:D Na żywo prezentuje się wręcz zniewalająco. :ok:
janusz91ff
Początkujący

Prawo jazdy: 11 01 2011
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: VW Golf MkII
Silnik: 1.6 PN
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

03 Cze 2014, 17:07

Temat dalej aktualny, ale nic nie pisałem, bo miałem sporo pracy. Znalazłem niedaleko Toyotę Paseo, ale ma 2 mankamenty. Wychodzi rdza na przednim nadkoli i w kilku miejscach wokół szyby przedniej, a silnik popija olej. Rdzę się raczej ogarnie, ale czy ubywanie oleju nie świadczy o jakimś problemie z silnikiem?
Ciechu
Nowicjusz

03 Cze 2014, 20:52

No za jakiś czas trzeba będzie robić remont silnika albo go zmienić na inny.
Barol
Awatar użytkownika