REKLAMA
Witam wszystkich !
Poszukuje auta, które będzie moim trzecim pojazdem. Budżet to ok 16000zł. Będę nim pokonywał ok 40 km dziennie nie licząc weekendowych wypadów(czasem zdarzy się dłuższa trasa np w wakacje, gdzie pokonać trzeba 300 km albo więcej).
Jeśli chodzi o rodzaj nadwozia to interesuje mnie sedan, coupe oraz trochę mniej ale też hatchback. Wystarczy mi że w bagażniku zmieszczą się tam dwie spore torby podróżne.
Jeśli chodzi o paliwo to nie jestem zdecydowany. Jedne modele mają lepsze benzyniaki a inne diesle. Grunt to spalanie które nie zabije mojej kieszeni. bardziej przekonany jestem do benzynki z gazem przy dzisiejszych cenach gazu, ale gdy diesel mnie zaskoczy oszczędnością to również mogę się skłonić ku niemu.
Co do wyposażenia, to fajnie gdyby w środku była skóra, ale nie za wszelką cenę. Oczywiście im bardziej samochód nowoczesny tym lepiej, ale nie będę przedkładał rocznika ponad wszystko. (Nie kupię alfy romeo z 2006 zamiast bmw e46 z 2002 - to tak przykładowo;p) Ale jakby nie patrzeć przykładam uwagę na wyposażenie oraz wygląd wnętrza auta.
Chciałbym aby moc była przynajmniej około 130 km. Ale nie szukam 200 konnej bestii. wszystko w granicach rozsądku i ekonomii.
Oczywiście nie wszystkie moje wymagania przekładają się na proponowane auta, bo wstawiam je jedynie w celu poglądowym, abyście pomogli mi zdecydować.. Przeglądałem większość portali i wybrałem trochę modeli, którymi jestem zainteresowany. Ale nie zamykam się oczywiście w tym przedziale. Oto one:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Trochę tego jest jak widać:D Ale szczerze mówiąc interesuje mnie jakiś większy samochód niż audi a3 więc bardziej przychylam się do BMW e46, AUDI a4, Mercedes CLK, Mitsubishi galant, SAAB 9-3. Co mi możecie polecić, a co odradzić??
czekam na wasze opinie.
pozdrawiam.