Falowanie na obrotach i szarpanie przy ruszaniu Mazda

29 Cze 2011, 21:34

Witam. Posiadam Mazda 323f BA 1,8 97r. Ostatnio pojawiło sie takie cos ze jak silnik nagrzeje sie i pracuje na biegu jalowym to faluje na obrotach a jak dodam raptownie gazu to dusi sie na poczatku a pozniej wchodzi w obroty. Zalozona jest instalacja gazowa BRC (zamontowana 10miesiecy temu)
Zostaly wymienione:
-Swiece zaplonowe na NGK
-przewody zaplonowe NGK
-Kopułka
-palec
-wtryskiwacze gazowe.
Gazownicy zauwazyli ze cos sie dzieje na drugim cylindrze po ustawieniu ze silinik pracuje tak ze 1,3i 4 cylinder pracuje na gazie a 2na benzynie to wszystko jest idealnie. zostal sprawdzony zaplon i tez jest oki. prosze o jakies rady w tym jaka to moze byc usterka.
kamil88lbn
Nowicjusz

06 Lip 2011, 16:44

powiem tak mam to samo to wina wyłączna parownika już się zużył byłem właśnie u gazownika pow że membrany do wymiany i będzie dobrze
mirek629
Nowicjusz

Miejscowość: Płońsk

18 Lip 2011, 11:49

po zalozeniu nowych swiec wszystko pracuje idealnie przez jakies 5dni a pozniej znowu zaczyna sie to samo falowanie i szarpanie
kamil88lbn
Nowicjusz

12 Sie 2011, 11:14

mam dokładnie ten sam problem i tak się zastanawiam czy przypadkiem nie jest to wina sondy lambda ?
Lucjano
Obserwowany

Auto: Mazda 323 BG, 1.6 88KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Słynny wolnossący silnik V10 Lexusa LFA
    Legendarny Lexus LFA był bez dwóch zdań najbardziej ambitnym projektem w historii japońskiego producenta aut luksusowych. Supersamochód o nadwoziu wykonanym w całości z kompozytów zbrojonych włóknem ...