Witam Pacjent to Peugeot 607 2.2. HDI sprawa ma się bardzo dziwnie, otóż auto było na wymianie klocków (przód) oraz sprawdzenie dolotu czy nie jest dziurawy (bo kopci) ostatnio robiłem rozrząd, głowicę oraz wtryski i dziwnym trafem kopci przy lekkim bucie. Po ów wymianie klocków auto straaaasznie straciło na mocy tzn nie ma reakcji na gaz , pedał w deske to wskazówka ledwo ledwo idzie do 1000 obr. wtedy jak puszczę sprzęgło gwałtownie to mozna jakoś jechać, dodatkowo przy wysprzęgleniu przy dojeżdżaniu do świateł obroty skaczą od 500 do blisko 900 po czym się wyrównują. Gdzie mogę zacząć poszukiwania ?
błędów brak, z rozmowy z "mechanikiem" wynikało że nic nie zrobili bo stwierdzili iż nic nie zrobi bo nie ma katalizatora auto o czym doskonale wiem ale czy coś rozpinali czy nie ... zagadka bo nikt prawdy nie powie
Import aut z Japonii: niezawodność, oszczędność i technologia w jednym Europejscy i również polscy kierowcy coraz częściej decydują się na zakup auta z Japonii. Mowa tu nie tylko o luksusowych samochodach europejskich marek, ale także autach JDM, a więc stworzonych z myślą o tamtejszym ...
Czy opłaca się kupować opony używane? Zakup opon z drugiej ręki to tylko pozorna oszczędność. Kupowanie używanych opon i jazda na nich to najgorszy sposób na szukanie oszczędności przez kierowców. Jazda na używkach to za duże ryzyko. Kupujący nic ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.